Verdensparken

Denne artikkelen omtaler et sted

Åpne i Oslo Bykart

Verdensparken er en park på 52 dekar på Furuset, som ble åpnet i 2013 og ferdigstilt i 2016. Parken inneholder Norges første anlegg for å trene parkour, et eget lekelandskap med lekeskulpturer av den danske kunstneren Hans Henrik Øhlers, syv møteplasser, griller, gjenskapt bekk og annen bruk av vann og Verdensplassen med kunst.

Parkourparken inneholder parkourstativ, hinderløype, styrketreningsapparater, buldrevegg, lekelandskap, klatrestativ, hengekøye og sklie.

Verdensparken ligger i vestskråningen av Gransdalen, ved gangveiene Furustien og Vesterstien og vest for veien Gransdalen. Vesterstien er en del av turvei D7. Ved parken ligger Gran barnehage. Verdensparken er en av de fire bydelsparkene som ble bygget i hver av Groruddalens bydeler som del av Groruddalsatsingen (Grorudparken, Bjerkedalen park og Fossumparken).

Navnet er valgt for å knytte an til FNs fredsbudskap og verdensorganisasjonens første generalsekretær Trygve Lie, som vokste opp på Furuset, og til lokalbefolkningen på Furuset, der mer enn halvparten har familiebakgrunn fra rundt 140 andre land enn Norge.