Bagatelle

Revisjon per 19. nov. 2018 kl. 08:47 av KAT (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)

Bagatelle, tidligere restaurant i Bygdøy allé 3, etablert 1930 av Grand Hotels tidligere kjøkkensjef Edmond Jaquet og drevet videre av hans sønn Georges 1941–82. Da kom en av Norges fremste kjøkkensjefer, Eivind Hellstrøm, inn på eiersiden, og i løpet av kort tid gjorde han restauranten til landets mest berømte gourmetrestaurant. Bagatelle var den eneste restauranten i Norden med to stjerner i restaurantbransjens «adelskalender», Guide Michelin (se tabell over Michelinstjerner her). Eivind Hellstrøm drev Bagatelle 1982–2009. Restauranten ble midlertidig stengt i desember 2009, holdt stengt i 2010, før den åpnet igjen, for så å stenge for godt i 2014.