Forskjell mellom versjoner av «Bogstadkameratene»

 
Linje 1: Linje 1:
'''Bogstadkameratene IF''', idrettsklubb stiftet på [[Bogstad gård]] 7. august 1931, opprinnelig en allidrettsklubb med idrettsbane og hoppbakker i [[Styggedalen]] og klubblokale i den gamle [[Bogstadskolen]], nå en ren håndballklubb. I begynnelsen av 50-årene, da driften på Bogstad Gård ble nedlagt og [[Bogstad|Bogstad-området]] var preget av fraflytting, ble det problematisk å drive klubben videre. I 1955 ble det derfor foreslått å slå sammen klubben med [[Sørkedalens Idrettsforening|Sørkedalens IF]]. Forslaget falt, men klubbens herreavdeling ble nedlagt, og klubben ble en ren ballidrettsklubb med håndball på programmet. Den som kanskje sterkest gikk inn for å fortsette driften av klubben som egen organisasjon, var Brit Sørum (f. 1937), som var leder for damegruppen. Hun ble nå, 18 år gammel, leder for det som da ble en håndballklubb. I alle år siden har hun vært den drivende kraft i klubben. Den trener nå i Hovseterhallen, og klubbfargene er gult og grønt.
+
'''Bogstadkameratene IF''', idrettsklubb stiftet på [[Bogstad gård]] 7. august 1931, opprinnelig en allidrettsklubb med idrettsbane og hoppbakker i [[Styggedalen]] og klubblokale i den gamle [[Bogstadskolen]], nå en ren håndballklubb. I begynnelsen av 1950-årene, da driften på Bogstad Gård ble nedlagt og [[Bogstad|Bogstad-området]] var preget av fraflytting, ble det problematisk å drive klubben videre. I 1955 ble det derfor foreslått å slå sammen klubben med [[Sørkedalens Idrettsforening|Sørkedalens IF]]. Forslaget falt, men klubbens herreavdeling ble nedlagt, og klubben ble en ren ballidrettsklubb med håndball på programmet. Den som kanskje sterkest gikk inn for å fortsette driften av klubben som egen organisasjon, var Brit Sørum (f. 1937), som var leder for damegruppen. Hun ble nå, 18 år gammel, leder for det som da ble en håndballklubb. I alle år siden har hun vært den drivende kraft i klubben. Den trener nå i Hovseterhallen, og klubbfargene er gult og grønt.
  
 
[[Kategori:Idrettslag]]
 
[[Kategori:Idrettslag]]

Nåværende revisjon fra 26. nov. 2018 kl. 15:39

Bogstadkameratene IF, idrettsklubb stiftet på Bogstad gård 7. august 1931, opprinnelig en allidrettsklubb med idrettsbane og hoppbakker i Styggedalen og klubblokale i den gamle Bogstadskolen, nå en ren håndballklubb. I begynnelsen av 1950-årene, da driften på Bogstad Gård ble nedlagt og Bogstad-området var preget av fraflytting, ble det problematisk å drive klubben videre. I 1955 ble det derfor foreslått å slå sammen klubben med Sørkedalens IF. Forslaget falt, men klubbens herreavdeling ble nedlagt, og klubben ble en ren ballidrettsklubb med håndball på programmet. Den som kanskje sterkest gikk inn for å fortsette driften av klubben som egen organisasjon, var Brit Sørum (f. 1937), som var leder for damegruppen. Hun ble nå, 18 år gammel, leder for det som da ble en håndballklubb. I alle år siden har hun vært den drivende kraft i klubben. Den trener nå i Hovseterhallen, og klubbfargene er gult og grønt.