Ellingsrud kirke

Revisjon per 25. sep. 2017 kl. 09:49 av Emotion (diskusjon | bidrag) (Created page with "Dragonstien 18, ligger ved Ellingsrud senter og er bygd i samme røde murstein som senteret og blokker i nærmiljøet. Ellingsrud menighetskrets ble opprettet i 1981, men meni...")
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)

Denne artikkelen omtaler et sted

Åpne i Oslo Bykart

Dragonstien 18, ligger ved Ellingsrud senter og er bygd i samme røde murstein som senteret og blokker i nærmiljøet. Ellingsrud menighetskrets ble opprettet i 1981, men menighetsarbeidet tok til allerede i 1972. Før kirken stod ferdig, hadde man drevet et drabantbyprosjekt i regi av Oslo Indremisjon. Til å begynne med brukte man skolens aula som forsamlingslokale, fra 1975 brukte man den såkalte «Kirkekjeller'n» i en av boligblokkene.

Ellingsrud kirke ble bygd under mottoet «Kirke for alle» etter ni års arbeid i drabantbyprosjekt fra Oslo Indremisjon. Den er en arbeidskirke i syrevasket tegl (ark. Erik Anker), innviet 14. juni 1981. 600 sitteplasser. Som arbeidskirke rommer kirken menighetssal med kjøkken og kontorfløy, og kjelleretasje med barneavdeling og «Kulturkjeller'n» gavebutikk og brukskunst.

Kirken har trehvitt alter med dåps- og nattverdsutstyr i keramikk. Altertavlen er malt av Ingjerd Pettersen-Hagh. Alteret er tredelt, og har et maleri som forestiller kvinnene ved graven, den oppstandne Kristus og Kristus som vasker disiplenes føtter. På veggen ved inngangspartiet er det et glassmaleri av samme kunstner som forestiller den hellige ånd, fremstilt som en due. Kirken har tekstiler fra Kirkelig Kulturverksted. Orgelet har 16 stemmer og er bygd hos Ryde og Berg 1994.

Klokkestøperiet Olsen Nauen installerte kirkens klokkespill i 1981. Instrumentet består av 12 klokker som spilles ved hjelp av et elektrisk klaviatur. De to største klokkene benyttes også som kirkeklokker til ringing og kiming.

Referanser til denne artikkelen

Dragonstien