Forskjell mellom versjoner av «Gaustad sykehus museum»

(Ny side: '''Gaustad sykehus museum''', ble etablert i kjellerlokaler i Tårnbygget i 1990. Ved sykehusets 150- årsjubileum 2005 ble det gjenåpnet i nye og større lokaler i kjelleren i bygg 11,…)
 
Linje 1: Linje 1:
'''Gaustad sykehus museum''', ble etablert i kjellerlokaler i Tårnbygget i 1990. Ved sykehusets 150- årsjubileum 2005 ble det gjenåpnet i nye og større lokaler i kjelleren i bygg 11, senere utvidet.
+
'''Gaustad sykehus museum''', Sognsvannsveien 21, ble etablert i kjellerlokaler i Tårnbygget i 1990. Ved sykehusets 150- årsjubileum 2005 ble det gjenåpnet i nye og større lokaler i kjelleren i bygg 11, senere utvidet.
  
Museet inneholder små og store gjenstander fra hverdagslivet i sykehuset i gamle dager, alt fra redskaper og verktøy til klesplagg, møbler, servise og medisinsk utstyr. I tillegg finnes bl.a. tvangstrøyer. På museet finnes det også tekster og billedmateriell. Sykehuset er markert med blått skilt satt opp av [[Oslo Byes Vel]].
+
Museet inneholder små og store gjenstander fra hverdagslivet i sykehuset i gamle dager, alt fra redskaper og verktøy til klesplagg, møbler, servise og medisinsk utstyr. I tillegg finnes bl.a. tvangstrøyer. På museet finnes det også tekster og billedmateriell. Sykehuset er markert med [[Blå skilt|blått skilt]] satt opp av [[Oslo Byes Vel]].
 +
[[Kategori:Museer]]

Revisjonen fra 3. des. 2019 kl. 09:41

Gaustad sykehus museum, Sognsvannsveien 21, ble etablert i kjellerlokaler i Tårnbygget i 1990. Ved sykehusets 150- årsjubileum 2005 ble det gjenåpnet i nye og større lokaler i kjelleren i bygg 11, senere utvidet.

Museet inneholder små og store gjenstander fra hverdagslivet i sykehuset i gamle dager, alt fra redskaper og verktøy til klesplagg, møbler, servise og medisinsk utstyr. I tillegg finnes bl.a. tvangstrøyer. På museet finnes det også tekster og billedmateriell. Sykehuset er markert med blått skilt satt opp av Oslo Byes Vel.