Forskjell mellom versjoner av «Godlia kino»

Linje 1: Linje 1:
'''Golia kino''', [[Damfaret]] 25, [[Godlia (strøk)|Godlia]], bydel [[Østensjø (bydel)|Østensjø]], tidligere bydelskino i Golia Velhus; salen med 235 sitteplasser har i senere år vært brukt av filmklubbene. Golia kino ble startet av Robert og Anna Halvorsen da Velhuset stod ferdig; åpningsforestillingen var 10. mai 1935. Kinoen hadde forestillinger for voksne på fredag og for barn på søndag, under okkupasjonen utvidet til fredag, lørdag og søndag og senere mandag, fredag og søndag. Den opprinnelige ene fremviseren ble i 1953 erstattet av mer moderne kinomaskiner. Kinoen har i senere år vært brukt av Golia filmklubb (stiftet 1985) og Golia barnefilmklubb (stiftet 2011).
+
'''Godlia kino''', [[Damfaret]] 25, [[Godlia (strøk)|Godlia]], bydel [[Østensjø (bydel)|Østensjø]], tidligere bydelskino i Golia Velhus; salen med 235 sitteplasser har i senere år vært brukt av filmklubbene. Golia kino ble startet av Robert og Anna Halvorsen da Velhuset stod ferdig; åpningsforestillingen var 10. mai 1935. Kinoen hadde forestillinger for voksne på fredag og for barn på søndag, under okkupasjonen utvidet til fredag, lørdag og søndag og senere mandag, fredag og søndag. Den opprinnelige ene fremviseren ble i 1953 erstattet av mer moderne kinomaskiner. Kinoen har i senere år vært brukt av Golia filmklubb (stiftet 1985) og Golia barnefilmklubb (stiftet 2011).
 
[[Kategori:Kinoer]]
 
[[Kategori:Kinoer]]

Revisjonen fra 26. mar. 2020 kl. 08:35

Godlia kino, Damfaret 25, Godlia, bydel Østensjø, tidligere bydelskino i Golia Velhus; salen med 235 sitteplasser har i senere år vært brukt av filmklubbene. Golia kino ble startet av Robert og Anna Halvorsen da Velhuset stod ferdig; åpningsforestillingen var 10. mai 1935. Kinoen hadde forestillinger for voksne på fredag og for barn på søndag, under okkupasjonen utvidet til fredag, lørdag og søndag og senere mandag, fredag og søndag. Den opprinnelige ene fremviseren ble i 1953 erstattet av mer moderne kinomaskiner. Kinoen har i senere år vært brukt av Golia filmklubb (stiftet 1985) og Golia barnefilmklubb (stiftet 2011).