Forskjell mellom versjoner av «Nordre Malmøya naturreservat»

 
Linje 1: Linje 1:
'''Nordre Malmøya naturreservat''', opprettet 27. juni 2008, omfatter i alt 25 daa landareal og ligger på øyas nordøstre del vest for [[Sundveien]]. Formålet med naturreservatet er å bevare særpregete geologiske forekomster med fossilførende lagdelte bergarter av høy vitenskapelig og pedagogisk verdi. Formålet er også å bevare et særpreget område med spesiell naturtype, variasjon i vegetasjonstyper og artsrik flora med flere sjeldne arter.
+
'''Nordre Malmøya naturreservat''', opprettet 27. juni 2008, omfatter i alt 25 daa landareal og ligger på [[Malmøya|Malmøyas]] nordøstre del vest for [[Sundveien]]. Formålet med naturreservatet er å bevare særpregete geologiske forekomster med fossilførende lagdelte bergarter av høy vitenskapelig og pedagogisk verdi. Formålet er også å bevare et særpreget område med spesiell naturtype, variasjon i vegetasjonstyper og artsrik flora med flere sjeldne arter.
 +
 
 +
Se også [[Malmøya og Malmøykalven naturreservat]].
  
 
[[Kategori:Verneområder]]
 
[[Kategori:Verneområder]]
 
[[Kategori:Øyene]]
 
[[Kategori:Øyene]]
 +
[[Kategori:Bydel Nordstrand]]

Nåværende revisjon fra 6. nov. 2019 kl. 21:23

Nordre Malmøya naturreservat, opprettet 27. juni 2008, omfatter i alt 25 daa landareal og ligger på Malmøyas nordøstre del vest for Sundveien. Formålet med naturreservatet er å bevare særpregete geologiske forekomster med fossilførende lagdelte bergarter av høy vitenskapelig og pedagogisk verdi. Formålet er også å bevare et særpreget område med spesiell naturtype, variasjon i vegetasjonstyper og artsrik flora med flere sjeldne arter.

Se også Malmøya og Malmøykalven naturreservat.