Forskjell mellom versjoner av «Oslo Journalistklubb»

 
Linje 1: Linje 1:
'''Oslo Journalistklubb''', [[Torggata]] 5, stiftet 1894 som det første lokallaget til Norsk Journalistlag. Den første presseorganisasjon i Norge ble stiftet i Kristiania 1883 og fikk navnet Den norske Journalistforening. Den første formann var redaktør Frederik Bætzmann fra Dagbladet. Journalistforeningen holdt i sine første år til i Søstrene Larsens lokaler i [[Prinsens gate]] 12. Gården ble revet i 1888, og man måtte derfor legge sine møter til forskjellige steder i byen, bl.a. på [[Engebrets Café|Engebret]] og i [[Norske Studentersamfund|Studentersamfundet]]. Foreningen eksisterte til 1892. I 1894 ble så Kristiania Journalistklub stiftet etter initiativ fra journalistene Thorvald Bernhoft ([[Norske Intelligenz-Seddeler|Intelligenssedlene]]), O. Christofersen ([[Morgenbladet]]) og Johan Hofgaard ([[Aftenposten]]). Oslo Journalistklubb hadde over 4000 medlemmer i mer enn 200 mediebedrifter i Oslo i 2010.
+
'''Oslo Journalistklubb''', [[Brugata]] 19, stiftet 1894 som det første lokallaget til Norsk Journalistlag. Den første presseorganisasjon i Norge ble stiftet i Kristiania 1883 og fikk navnet Den norske Journalistforening. Den første formann var redaktør Frederik Bætzmann fra Dagbladet.  
 +
 
 +
Journalistforeningen holdt i sine første år til i Søstrene Larsens lokaler i [[Prinsens gate]] 12. Gården ble revet i 1888, og man måtte derfor legge sine møter til forskjellige steder i byen, bl.a. på [[Engebrets Café|Engebret]] og i [[Norske Studentersamfund|Studentersamfundet]]. Foreningen eksisterte til 1892. I 1894 ble så Kristiania Journalistklub stiftet etter initiativ fra journalistene Thorvald Bernhoft ([[Norske Intelligenz-Seddeler|Intelligenssedlene]]), O. Christofersen ([[Morgenbladet]]) og Johan Hofgaard ([[Aftenposten]]).  
 +
 
 +
Oslo Journalistklubb har om lag 3600 medlemmer i mer enn 200 mediebedrifter i Oslo.
 
[[Kategori:Klubber]]
 
[[Kategori:Klubber]]

Nåværende revisjon fra 11. des. 2019 kl. 12:06

Oslo Journalistklubb, Brugata 19, stiftet 1894 som det første lokallaget til Norsk Journalistlag. Den første presseorganisasjon i Norge ble stiftet i Kristiania 1883 og fikk navnet Den norske Journalistforening. Den første formann var redaktør Frederik Bætzmann fra Dagbladet.

Journalistforeningen holdt i sine første år til i Søstrene Larsens lokaler i Prinsens gate 12. Gården ble revet i 1888, og man måtte derfor legge sine møter til forskjellige steder i byen, bl.a. på Engebret og i Studentersamfundet. Foreningen eksisterte til 1892. I 1894 ble så Kristiania Journalistklub stiftet etter initiativ fra journalistene Thorvald Bernhoft (Intelligenssedlene), O. Christofersen (Morgenbladet) og Johan Hofgaard (Aftenposten).

Oslo Journalistklubb har om lag 3600 medlemmer i mer enn 200 mediebedrifter i Oslo.