Forskjell mellom versjoner av «Oslo Tennisklubb»

Linje 1: Linje 1:
'''Oslo Tennisklubb''', stiftet 1900 som ''Kristiania Lawn-Tennis Klub'', tok initiativ til dannelsen av Norges Tennisforbund 1909. En av landets ledende tennisklubber. Anlegg og klubbhus  i [[Hyllveien]] 5 på [[Madserud (strøk)|Madserud]] med 12 baner, utendørs riksanlegg for tennis. Baneanlegget ble anlagt av klubben på forsommeren 1926. Tidligere hadde den spilt på Bygdøbanene, som lå på [[Norsk Folkemuseum|Folkemuseets]] område. Det nye baneanleggt hadde opprinnelig 11 baner, og den gamle tennispaviljongen som klubben hadde hatt på Bygdøy, ble flyttet til Madserud og gjenppført litt utvidet. Kjente medlemmer: Molla Bjurstedt (OL-bronse og finalist i Wimbledon), Ada Werring, Amy Jönsson, Frithjof Prydz, Finn Dag Jagge og Ellen Grindvold.
+
'''Oslo Tennisklubb''', stiftet 1900 som ''Kristiania Lawn-Tennis Klub'', tok initiativ til dannelsen av Norges Tennisforbund 1909. En av landets ledende tennisklubber. Anlegg og klubbhus  i [[Hyllveien]] 5 på [[Madserud (strøk)|Madserud]] med 12 baner, utendørs riksanlegg for tennis. Baneanlegget ble anlagt av klubben på forsommeren 1926. Tidligere hadde den spilt på Bygdøbanene, som lå på [[Norsk Folkemuseum|Folkemuseets]] område. Det nye baneanleggt hadde opprinnelig 11 baner, og den gamle tennispaviljongen som klubben hadde hatt på Bygdøy, ble flyttet til Madserud og gjenppført litt utvidet.  
 +
 
 +
Kjente medlemmer: Molla Bjurstedt (OL-bronse og finalist i Wimbledon), Ada Werring, Amy Jönsson, Frithjof Prydz, Finn Dag Jagge og Ellen Grindvold.
 
[[Kategori:Idrettslag]]
 
[[Kategori:Idrettslag]]

Revisjonen fra 24. aug. 2018 kl. 12:21

Oslo Tennisklubb, stiftet 1900 som Kristiania Lawn-Tennis Klub, tok initiativ til dannelsen av Norges Tennisforbund 1909. En av landets ledende tennisklubber. Anlegg og klubbhus i Hyllveien 5 på Madserud med 12 baner, utendørs riksanlegg for tennis. Baneanlegget ble anlagt av klubben på forsommeren 1926. Tidligere hadde den spilt på Bygdøbanene, som lå på Folkemuseets område. Det nye baneanleggt hadde opprinnelig 11 baner, og den gamle tennispaviljongen som klubben hadde hatt på Bygdøy, ble flyttet til Madserud og gjenppført litt utvidet.

Kjente medlemmer: Molla Bjurstedt (OL-bronse og finalist i Wimbledon), Ada Werring, Amy Jönsson, Frithjof Prydz, Finn Dag Jagge og Ellen Grindvold.