Forskjell mellom versjoner av «Salemkirken»

Linje 1: Linje 1:
 
[[Fil:Salemkirken Oslo.JPG|miniatyr|600x600pk]]
 
[[Fil:Salemkirken Oslo.JPG|miniatyr|600x600pk]]
'''Salemkirken''', [[Sannergata]] 12, kirke for pinsemenigheten Salem. Oppført 1983 (ark. Jarle Berg Arkitektkontor). Salemkirken på [[Grünerløkka (strøk)|Grünerløkka]] er en menighet med et internasjonalt preg.
+
'''Salemkirken''', [[Sannergata]] 12, kirke for pinsemenigheten Hillsong. Kirken oppført 1983 (ark. Jarle Berg Arkitektkontor) for pinsemenigheten Salemkirken som ble opprettet 1917 og fikk eget bygg i Sannergata året etter. Menigheten fusjonerte 2016 med pinsemenigheten Intro som 2017 ble en del av Hillsong. Kirkebygget har beholdt navnet Salemkirken.  
  
Menigheten som i dag har ca. 500 medlemmer, ble opprettet 1917 og fikk eget bygg i Sannergata året etter. Dette bygget, forsamlingshuset Salem (ark. Johs. Johannesen), gjennomgikk flere ombygninger før det ble revet og erstattet av dagens bygning. Den ligger på hjørnet av Sannergata og [[Valdresgata]] og er en moderne teglkledd kirkebygning med et lavt, rett avsluttet tårnoppbygg. Vinduer er plassert i smale spalter i veggen. Kirkerommet har en sal som rommer ca. 800 mennesker. Den kan utvides ved hjelp av skyvedører som skiller den fra et restaurantlokale. Som andre pinsemenigheter har kirkerommet en enkel innredning uten kunstneriske utsmykninger.
+
Det opprinnelige bygget, forsamlingshuset Salem (ark. Johs. Johannesen), gjennomgikk flere ombygninger før det ble revet og erstattet av dagens bygning. Det ligger på hjørnet av Sannergata og [[Valdresgata]] og er en moderne teglkledd kirkebygning med et lavt, rett avsluttet tårnoppbygg. Vinduer er plassert i smale spalter i veggen. Kirkerommet har en sal som rommer ca. 800 mennesker. Den kan utvides ved hjelp av skyvedører som skiller den fra et restaurantlokale. Som andre pinsemenigheter har kirkerommet en enkel innredning uten kunstneriske utsmykninger.
 
[[Kategori:Bydel Grünerløkka]]
 
[[Kategori:Bydel Grünerløkka]]
 
[[Kategori:Pinsemenigheter]]
 
[[Kategori:Pinsemenigheter]]

Revisjonen fra 13. feb. 2020 kl. 11:41

Salemkirken Oslo.JPG

Salemkirken, Sannergata 12, kirke for pinsemenigheten Hillsong. Kirken oppført 1983 (ark. Jarle Berg Arkitektkontor) for pinsemenigheten Salemkirken som ble opprettet 1917 og fikk eget bygg i Sannergata året etter. Menigheten fusjonerte 2016 med pinsemenigheten Intro som 2017 ble en del av Hillsong. Kirkebygget har beholdt navnet Salemkirken.

Det opprinnelige bygget, forsamlingshuset Salem (ark. Johs. Johannesen), gjennomgikk flere ombygninger før det ble revet og erstattet av dagens bygning. Det ligger på hjørnet av Sannergata og Valdresgata og er en moderne teglkledd kirkebygning med et lavt, rett avsluttet tårnoppbygg. Vinduer er plassert i smale spalter i veggen. Kirkerommet har en sal som rommer ca. 800 mennesker. Den kan utvides ved hjelp av skyvedører som skiller den fra et restaurantlokale. Som andre pinsemenigheter har kirkerommet en enkel innredning uten kunstneriske utsmykninger.