Sim. Solberg

Revisjon per 3. des. 2020 kl. 11:51 av Øyvind (diskusjon | bidrag)

Sim. Solberg, tidligere bakeri og konditorfirma grunnlagt i 1900 som Brødrene Solberg av bakermester Simon Solberg (1875–1952) og hans bror Ludvig R. Solberg (1876–1949). Bakeriet og hovedutsalget lå i Hegdehaugsveien 24 1900–67. I 1917 overtok Simon Solberg som eneinnehaver, idet hans bror Ludvig R. Solberg gikk ut og startet sitt eget firma Ludv. R. Solberg bakeri og konditori. I 1919 kjøpte Simon Solberg gården hvor de til da hadde leid lokaler. Han gikk så i gang med moderniseringer og utvidelser, bl.a. utvidet han serveringslokalet til det dobbelte av hva det hadde vært. Firmaet spesialiteter var fragilité-kaker (en type kaker som bestod av mandelbunner med mokkasmørkrem pyntet med florsukker), sitronruller, fløteringer, et patentert grovbrød og sunnhetsbrød. I 1933 overtok Solberg nabogården nr. 26. I 1950-årene hadde bakeriet meget moderne utstyr, som tre tredoble elektriske bakerover og en oljefyrt ovn. Firmaet hadde da ca. 50 ansatte og 6 varebiler. Den høye bakerovnspipa er fremdeles bevart. Firmaet hadde filialer i Brugata 4, Bygdøy allé 61, Tidemands gate 43, Kunstnernes hus, Wergelandsveien 17/19, Colbjørnsens gate 12, Ullevålsveien 12 og Solli Conditori i Drammensveien 26b. Ved grunnleggerens død overtok enken, Guri Solberg som eier, mens sønnen Knut ble daglig leder. I 1960-årene ble firmaet opptatt i Grünerløkkens Aktiebakeri.