Forskjell mellom versjoner av «Svenskemuren»

 
Linje 1: Linje 1:
'''Svenskemuren''', en steingard som har markert grensen mellom [[Nordberg gård|Nordberg gårds]] utmark og omliggende eiendommer. Hvorvidt den faktisk er bygd av svenske krigsfanger, vet vi ikke, men i følge tradisjonen skal svenske krigsfanger ha vært med under byggingen i 1808. Muren som er godt synlig på vestsiden av [[Havnajordet]] nord for [[Carl Kjelsens vei]], går nordover og bøyer av mot [[Svartkulp]]. I området her er muren best bevart. En vestlig del som gikk sørover fra Svartkulp og vest for [[Nordberg kirke]], er dårlig bevart, men deler av den kan sees enkelte steder. Muren er regulert til bevaring.
+
'''Svenskemuren''', en steingard som har markert grensen mellom [[Nordberg gård|Nordberg gårds]] utmark og omliggende eiendommer. Navnet kommer av at den skal være bygd av svenske krigsfanger i krigsårene fra 1807. Hvorvidt den faktisk er bygd av svenske krigsfanger, vet vi ikke, men i følge tradisjonen skal krigsfanger ha vært med under byggingen i 1808.  
 +
 
 +
Muren som er godt synlig på vestsiden av [[Havnajordet]] nord for [[Carl Kjelsens vei]], går nordover og bøyer av mot [[Svartkulp]]. I området her er muren best bevart. En vestlig del som gikk sørover fra Svartkulp og vest for [[Nordberg kirke]], er dårlig bevart, men deler av den kan sees enkelte steder. Muren er regulert til bevaring.
 
[[Kategori:Ruiner]]
 
[[Kategori:Ruiner]]
 
[[Kategori:Marka]]
 
[[Kategori:Marka]]
 
[[Kategori:Bydel Nordre Aker]]
 
[[Kategori:Bydel Nordre Aker]]

Nåværende revisjon fra 10. mai 2021 kl. 10:54

Svenskemuren, en steingard som har markert grensen mellom Nordberg gårds utmark og omliggende eiendommer. Navnet kommer av at den skal være bygd av svenske krigsfanger i krigsårene fra 1807. Hvorvidt den faktisk er bygd av svenske krigsfanger, vet vi ikke, men i følge tradisjonen skal krigsfanger ha vært med under byggingen i 1808.

Muren som er godt synlig på vestsiden av Havnajordet nord for Carl Kjelsens vei, går nordover og bøyer av mot Svartkulp. I området her er muren best bevart. En vestlig del som gikk sørover fra Svartkulp og vest for Nordberg kirke, er dårlig bevart, men deler av den kan sees enkelte steder. Muren er regulert til bevaring.