Forskjell mellom versjoner av «Blå skilt»

Linje 1: Linje 1:
'''Blå skilt,''' koboltblå emaljeskilt med superellipseform med kulturhistorisk tekst. Initiativtager til skiltprogrammet var Morten Krogstad, som i London hadde sett byens Blue Plaques, og mente dette kunne være noe for Oslo også. Så fra 1990 har [[Selskabet for Oslo Byes Vel]] hatt et program for kulturhistorisk skilting i Oslo, og det er primo 2018 satt opp ca. 370 blå skilt i byen. Skiltene markerer steder av betydning i byens historie, historiske personer, hendelser m.m. I forbindelse med frighøringsjubileet i 1995 ble det satt opp ca. 20 skilt som markerte hendelser og forhold under krigen. Selskapet har en egen skiltkomité som vedtar skilting, redigerer skilttekstene og får dem produsert. Det er utgitt en egen bok, ''Blå skilt i Oslo'', med presentasjon av alle skiltene per 2017. I tillegg har selskapet fått laget blå skilt for en rekk kommuner rundt i landet.  
+
'''Blå skilt,''' koboltblå emaljeskilt med superellipseform med kulturhistorisk tekst. Initiativtager til skiltprogrammet var Morten Krogstad, som i London hadde sett byens Blue Plaques, og mente dette kunne være noe for Oslo også. Så fra 1990 har [[Selskabet for Oslo Byes Vel]] hatt et program for kulturhistorisk skilting i Oslo, og det er primo 2018 satt opp ca. 370 blå skilt i byen. Skiltene markerer steder av betydning i byens historie, historiske personer, hendelser, viktige bygninger m.m. I forbindelse med frighøringsjubileet i 1995 ble det satt opp ca. 20 skilt som markerte hendelser og forhold under krigen. Selskapet har en egen skiltkomité som vedtar skilting, redigerer skilttekstene og får dem produsert. Det er utgitt en egen bok, ''Blå skilt i Oslo'', med presentasjon av alle skiltene per 2017. I tillegg har selskapet fått laget blå skilt for en rekk kommuner rundt i landet.  
 
[[Kategori:Blå skilt]]
 
[[Kategori:Blå skilt]]

Revisjonen fra 22. jun. 2018 kl. 14:04

Blå skilt, koboltblå emaljeskilt med superellipseform med kulturhistorisk tekst. Initiativtager til skiltprogrammet var Morten Krogstad, som i London hadde sett byens Blue Plaques, og mente dette kunne være noe for Oslo også. Så fra 1990 har Selskabet for Oslo Byes Vel hatt et program for kulturhistorisk skilting i Oslo, og det er primo 2018 satt opp ca. 370 blå skilt i byen. Skiltene markerer steder av betydning i byens historie, historiske personer, hendelser, viktige bygninger m.m. I forbindelse med frighøringsjubileet i 1995 ble det satt opp ca. 20 skilt som markerte hendelser og forhold under krigen. Selskapet har en egen skiltkomité som vedtar skilting, redigerer skilttekstene og får dem produsert. Det er utgitt en egen bok, Blå skilt i Oslo, med presentasjon av alle skiltene per 2017. I tillegg har selskapet fått laget blå skilt for en rekk kommuner rundt i landet.