Forskjell mellom versjoner av «Forsvarets stabsmusikk»

(Created page with "Med tilholdssted på Akershus festning, har 39 fast ansatte musikere. Den organiserte militærmusikken på Akershus har en tradisjon som går tilbake til 1600-tallet med datid...")
 
 
(Én mellomliggende revisjon av en annen bruker er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
Med tilholdssted på Akershus festning, har 39 fast ansatte musikere. Den organiserte militærmusikken på Akershus har en tradisjon som går tilbake til 1600-tallet med datidens fløytister («pibere») og trommeslagere («tamburer»). Ved hærordningen av 1818 ble det bestemt at 2. akerhusiske brigade skulle ha et musikkorps. Tradisjonen med musikkpaviljonger i parkene vitner om stabsmusikkens popularitet gjennom 1800-tallet. Lenge var korpset den eneste musikkutdannelsen i Kristiania, og komponister som Johan Svendsen og Johan Halvorsen hadde bakgrunn fra brigademusikken. Mellom 1918 (da brigadene ble omdøpt til divisjoner) og 1953 het korpset 2. Divisjons Musikkorps. Korpset deltar ved parader og seremonier i forbindelse med Kongehusets, Regjeringens og Forsvarets representasjon og har en omfattende konsertvirksomhet. Samarbeidspartnere er Den Norske Opera & Ballett, Norges Musikkhøgskole, Stiftelsen Akerhus Festning for Kunst og Kultur og flere av hovedstadens musikkfestivaler.
+
'''Forsvarets stabsmusikk''', ''Forsvarets stabsmusikkorps'', med tilholdssted i Ridehuset [[Akershus slott og festning|Akershus festning]], har 39 fast ansatte musikere. Den organiserte militærmusikken på Akershus har en tradisjon som går tilbake til 1600-tallet med datidens fløytister («pibere») og trommeslagere («tamburer»). Ved hærordningen av 1818 ble det bestemt at 2. akerhusiske brigade skulle ha et musikkorps. Tradisjonen med musikkpaviljonger i parkene vitner om stabsmusikkens popularitet gjennom 1800-tallet.
 +
 
 +
Lenge var korpset den eneste musikkutdannelsen i Kristiania, og komponister som Johan Svendsen og Johan Halvorsen hadde bakgrunn fra brigademusikken. Mellom 1918 (da brigadene ble omdøpt til divisjoner) og 1953 het korpset 2. Divisjons Musikkorps, kalt «Divisjonsmusikken».
 +
 
 +
Korpset deltar ved parader og seremonier i forbindelse med Kongehusets, Regjeringens og Forsvarets representasjon og har en omfattende konsertvirksomhet. Samarbeidspartnere er [[Norske Opera & Ballett|Den Norske Opera & Ballett]], [[Norges musikkhøgskole|Norges Musikkhøgskole]], Stiftelsen Akerhus Festning for Kunst og Kultur og flere av hovedstadens musikkfestivaler.
 +
[[Kategori:Musikk]]

Nåværende revisjon fra 23. jan. 2019 kl. 17:29

Forsvarets stabsmusikk, Forsvarets stabsmusikkorps, med tilholdssted i Ridehuset på Akershus festning, har 39 fast ansatte musikere. Den organiserte militærmusikken på Akershus har en tradisjon som går tilbake til 1600-tallet med datidens fløytister («pibere») og trommeslagere («tamburer»). Ved hærordningen av 1818 ble det bestemt at 2. akerhusiske brigade skulle ha et musikkorps. Tradisjonen med musikkpaviljonger i parkene vitner om stabsmusikkens popularitet gjennom 1800-tallet.

Lenge var korpset den eneste musikkutdannelsen i Kristiania, og komponister som Johan Svendsen og Johan Halvorsen hadde bakgrunn fra brigademusikken. Mellom 1918 (da brigadene ble omdøpt til divisjoner) og 1953 het korpset 2. Divisjons Musikkorps, kalt «Divisjonsmusikken».

Korpset deltar ved parader og seremonier i forbindelse med Kongehusets, Regjeringens og Forsvarets representasjon og har en omfattende konsertvirksomhet. Samarbeidspartnere er Den Norske Opera & Ballett, Norges Musikkhøgskole, Stiftelsen Akerhus Festning for Kunst og Kultur og flere av hovedstadens musikkfestivaler.