Forskjell mellom versjoner av «Tigerstaden»

 
(2 mellomliggende revisjoner av samme bruker vises ikke)
Linje 1: Linje 1:
'''«Tigerstaden»,''' ofte brukt betegnelse om Oslo som den farlige og ubarmhjertige storby. Navnet kan føres tilbake til Bjørnstjerne Bjørnsons dikt Sidste Sang (1870). I våre dager også brukt som honnørord; tigeren var bl.a. symbol under byjubileet i 2000.
+
'''Tigerstaden,''' ofte brukt betegnelse om Oslo, stammer sannsynligvis fra Bjørnstjerne Bjørnsons dikt Sidste Sang fra samlingen «Digte og Sange» (1870). Her skildres konfrontasjonen mellom en tiger og en hest. Betegnelsen ble opprinnelig brukt om den farlige og ubarmhjertige storbyen, men i senere år er den også blitt et honnørord i betydningen den spennende og initiativrike storbyen. Tigeren ble brukt som symbol under byjubileet i 2000, da en tiger i bronse, utført av billedkunstneren Elena Engelsen og gitt av selskapet Eiendomsspar, ble satt opp på [[Jernbanetorget]].
[[Kategori:Byhistorie]]
 
 
[[Kategori:Hovedstaden 1814-1905]]
 
[[Kategori:Hovedstaden 1814-1905]]
 +
[[Kategori:Bysymboler]]

Nåværende revisjon fra 7. nov. 2019 kl. 10:09

Tigerstaden, ofte brukt betegnelse om Oslo, stammer sannsynligvis fra Bjørnstjerne Bjørnsons dikt Sidste Sang fra samlingen «Digte og Sange» (1870). Her skildres konfrontasjonen mellom en tiger og en hest. Betegnelsen ble opprinnelig brukt om den farlige og ubarmhjertige storbyen, men i senere år er den også blitt et honnørord i betydningen den spennende og initiativrike storbyen. Tigeren ble brukt som symbol under byjubileet i 2000, da en tiger i bronse, utført av billedkunstneren Elena Engelsen og gitt av selskapet Eiendomsspar, ble satt opp på Jernbanetorget.