Forskjell mellom versjoner av «Schæfferstuen (løkke)»

Linje 1: Linje 1:
'''Schæfferstuen''', Drammensveien 118, løkke utskilt fra [[Frogner hovedgård]], var den vestligste av Frognerløkkene og lå ved [[Frognerelva]]. Festet tidlig på 1700-tallet av Christian Schæffer og fikk navn etter ham. I 1755 festet kjøpmann Kield Simonsen løkken og utvidet den på den andre siden av Frognerelva, på gården [[Skøyen|Vestre (Søndre) Skøyens]] grunn. Schæfferstuen beholdt sitt gamle navn og gikk over til rådmann Jens Moestue. Hans enke solgte Schæfferstuen til handelshuset Thomas Johs. Heftye og Søn og derfra gikk eiendommen til Nicolai Heftye som døpte om løkken til Katrinelund. Hovedbygningen har i mange år tilhørt Oslo kommune.
+
'''Schæfferstuen''', [[Drammensveien]] 118, løkke utskilt fra [[Frogner hovedgård]], var den vestligste av Frognerløkkene og lå ved [[Frognerelva]]. Den ble festet tidlig på 1700-tallet av Christian Schæffer og fikk navn etter ham. I 1755 festet kjøpmann Kield Simonsen løkken og utvidet den på den andre siden av Frognerelva, på gården [[Skøyen gård (vest)|Vestre (Søndre) Skøyens]] grunn. Schæfferstuen beholdt sitt gamle navn og gikk over til rådmann Jens Moestue. Hans enke solgte Schæfferstuen til handelshuset Thomas Johs. Heftye og Søn og derfra gikk eiendommen til Nicolai Heftye som døpte om løkken til Katrinelund. Hovedbygningen har i mange år tilhørt Oslo kommune.
  
 
== Referanser til denne artikkelen ==
 
== Referanser til denne artikkelen ==
Linje 5: Linje 5:
 
[[Drammensveien]], [[Kieldsbak]]
 
[[Drammensveien]], [[Kieldsbak]]
 
[[Kategori:Løkker]]
 
[[Kategori:Løkker]]
 +
[[Kategori:Bydel Frogner]]

Revisjonen fra 2. mai 2018 kl. 13:23

Schæfferstuen, Drammensveien 118, løkke utskilt fra Frogner hovedgård, var den vestligste av Frognerløkkene og lå ved Frognerelva. Den ble festet tidlig på 1700-tallet av Christian Schæffer og fikk navn etter ham. I 1755 festet kjøpmann Kield Simonsen løkken og utvidet den på den andre siden av Frognerelva, på gården Vestre (Søndre) Skøyens grunn. Schæfferstuen beholdt sitt gamle navn og gikk over til rådmann Jens Moestue. Hans enke solgte Schæfferstuen til handelshuset Thomas Johs. Heftye og Søn og derfra gikk eiendommen til Nicolai Heftye som døpte om løkken til Katrinelund. Hovedbygningen har i mange år tilhørt Oslo kommune.

Referanser til denne artikkelen

Drammensveien, Kieldsbak