Forskjell mellom versjoner av «Simers Oslo Aquavit»
(Created page with "Simers Oslo Aquavit, akevittmerke lansert 1999 til feiringen av Oslos 1000-årsjubileum i 2000. Den er basert på en gammel reseptur fra Simers & Co Spritfabrikk & Destillasjo...") |
|||
Linje 1: | Linje 1: | ||
− | Simers Oslo Aquavit, akevittmerke lansert 1999 til feiringen av Oslos 1000-årsjubileum i 2000. Den er basert på en gammel reseptur fra Simers & Co Spritfabrikk & Destillasjon. Einar Simers startet destillasjon og produksjon av akevitt i Revierstredet 4 i 1857, og selskapet eide også «Simersgården» (Grev Wedels plass 4). Oslo Aquavit har en gyllen farge og er beskrevet med mye lukt av vanilje med hint av sitrus og krydder, og det er krydder og vanilje som dominerer i smaken. Akevitten føles rund i munnen og den har en lang og behagelig ettersmak. Kjennere anbefaler at den nytes i romtemperatur og som avec. | + | '''Oslo Aquavit''', ''Simers Oslo Aquavit'', akevittmerke lansert 1999 til feiringen av Oslos 1000-årsjubileum i 2000. Den er basert på en gammel reseptur fra Simers & Co Spritfabrikk & Destillasjon. Einar Simers startet destillasjon og produksjon av akevitt i [[Revierstredet]] 4 i 1857, og selskapet eide også «Simersgården» ([[Grev Wedels plass|Grev Wedels plas]]<nowiki/>s 4). Oslo Aquavit har en gyllen farge og er beskrevet med mye lukt av vanilje med hint av sitrus og krydder, og det er krydder og vanilje som dominerer i smaken. Akevitten føles rund i munnen og den har en lang og behagelig ettersmak. Kjennere anbefaler at den nytes i romtemperatur og som avec. |
+ | [[Kategori:Byhistorie]] |
Revisjonen fra 23. aug. 2018 kl. 09:19
Oslo Aquavit, Simers Oslo Aquavit, akevittmerke lansert 1999 til feiringen av Oslos 1000-årsjubileum i 2000. Den er basert på en gammel reseptur fra Simers & Co Spritfabrikk & Destillasjon. Einar Simers startet destillasjon og produksjon av akevitt i Revierstredet 4 i 1857, og selskapet eide også «Simersgården» (Grev Wedels plass 4). Oslo Aquavit har en gyllen farge og er beskrevet med mye lukt av vanilje med hint av sitrus og krydder, og det er krydder og vanilje som dominerer i smaken. Akevitten føles rund i munnen og den har en lang og behagelig ettersmak. Kjennere anbefaler at den nytes i romtemperatur og som avec.