Forskjell mellom versjoner av «Simers Oslo Aquavit»

Linje 1: Linje 1:
'''Oslo Aquavit''', ''Simers Oslo Aquavit'', akevittmerke lansert 1999 til feiringen av Oslos 1000-årsjubileum i 2000. Den er basert på en gammel reseptur fra Simers & Co Spritfabrikk & Destillasjon. Einar Simers startet destillasjon og produksjon av akevitt i [[Revierstredet]] 4 i 1857, og selskapet eide også «Simersgården» ([[Grev Wedels plass|Grev Wedels plas]]<nowiki/>s 4). Oslo Aquavit har en gyllen farge og er beskrevet med mye lukt av vanilje med hint av sitrus og krydder, og det er krydder og vanilje som dominerer i smaken. Akevitten føles rund i munnen og den har en lang og behagelig ettersmak. Kjennere anbefaler at den nytes i romtemperatur og som avec.
+
'''Oslo Aquavit''', ''Simers Oslo Aquavit'', akevittmerke lansert 1999 til feiringen av Oslos 1000-årsjubileum i 2000. Den er basert på en gammel reseptur fra Simers & Co Spritfabrikk & Destillasjon. Einar Simers startet destillasjon og produksjon av akevitt i [[Revierstredet]] 4 i 1857, og selskapet eide også «Simersgården» ([[Grev Wedels plass|Grev Wedels plas]]<nowiki/>s 4).
[[Kategori:Byhistorie]]
 

Revisjonen fra 9. jul. 2019 kl. 09:40

Oslo Aquavit, Simers Oslo Aquavit, akevittmerke lansert 1999 til feiringen av Oslos 1000-årsjubileum i 2000. Den er basert på en gammel reseptur fra Simers & Co Spritfabrikk & Destillasjon. Einar Simers startet destillasjon og produksjon av akevitt i Revierstredet 4 i 1857, og selskapet eide også «Simersgården» (Grev Wedels plass 4).