Forskjell mellom versjoner av «Ullern idrettsplass»

Linje 1: Linje 1:
'''Ullern idrettsplass''', også kalt ''Ullernbanen'' og ''Sletta'', idrettsbane som ligger mellom veien Myntfunnveien, Lysehagan og Bærumsveien. Den ble planert, drenert, opparbeidet og tatt i bruk i 1920-årene av [[Lilleaker Idrettsforening]]. Området som opprinnelig var et jorde der det rant en bekk, var på 18 mål og ble av Aker kommune fra godseier Carl Løvenskiold. Banen ble brukt til fotball og friidrett om sommeren og skøyteløp om vintren. Etter krige, da [[Ullern Skiklubb]] og Lilleaker Idrettsforening var gått sammen og dannet klubben [[Liull]], ble dette Liulls bane. Den store oppgaven for klubben var å få anlagt en gressmatte på banen, og et stort arbeid ble utført på dugnad fra 1949. Den nye banen, som var på 110 × 74 m, ble innviet høsten 1951. Det ble også anlagt en treningsbane med grusdekke, og denne ble brukt til skøyter om vintren. I 1958 stod et nytt klubbhus med garderober og vaktmesterbolig ferdig.
+
'''Ullern idrettsplass''', også kalt ''Ullernbanen'' og ''Sletta'', idrettsbane som ligger mellom veien [[Myntfunnveien]], [[Lysehagan]] og [[Bærumsveien]]. Den ble planert, drenert, opparbeidet og tatt i bruk i 1920-årene av [[Lilleaker Idrettsforening]]. Området som opprinnelig var et jorde der det rant en bekk, var på 18 mål og blekjøpt av Aker kommune fra godseier Carl Løvenskiold. Banen ble brukt til fotball og friidrett om sommeren og skøyteløp om vintren. Etter krigen, da [[Ullern Skiklubb]] og Lilleaker Idrettsforening var gått sammen og dannet klubben [[Liull]], ble dette Liulls bane. Klubben fikk anlagt gressmatte på banen, et stort arbeid som ble utført på dugnad fra 1949. Den nye banen, som var på 110 × 74 m, ble innviet høsten 1951. Det ble også anlagt en treningsbane med grusdekke som ble brukt til skøyter om vintren. I 1958 stod et nytt klubbhus med garderober og vaktmesterbolig ferdig.
  
 
''Ullern idrettspark''  
 
''Ullern idrettspark''  
  
Etter at Liull, [[Bestum Idrettsforening|Bestum IF]] og [[Lilleaker Turnforening]] gikk sammen i 1975, har Ullern idrettsplass vært [[Ullern Idrettsforening|Ullern IFs]] hjemmebane for fotball og bandy. I 2011 fikk man kunstgressbane og kunstisbane. Det er nå tre spillflater med følgende banetype: to 11-ere med kunstgress og en 7-er med kunstgress og kunstisbane om vinteren.
+
Etter at Liull, [[Bestum Idrettsforening|Bestum IF]] og [[Lilleaker Turnforening]] gikk sammen i 1975, har Ullern idrettsplass vært [[Ullern Idrettsforening|Ullern IFs]] hjemmebane for fotball og bandy. I 2011 fikk man kunstgressbane og kunstisbane. Det er nå tre spillflater her med følgende banetyper: to 11-ere med kunstgress og en 7-er med kunstgress og kunstisbane om vinteren.
  
2020 stod ''Ullern flerbrukshall'' ferdig med klubbhus med møterom, baner for ballidretter og garderober og garderober for fotball og bandy og kiosk, arkitekter var Dyvik Arkitekter AS.
+
I 2020 stod ''Ullern flerbrukshall'' ferdig med klubbhus, baner for ballidretter samt garderober og garderober for fotball og bandy og en kiosk, arkitekter var Dyvik Arkitekter AS.

Revisjonen fra 1. okt. 2020 kl. 14:41

Ullern idrettsplass, også kalt Ullernbanen og Sletta, idrettsbane som ligger mellom veien Myntfunnveien, Lysehagan og Bærumsveien. Den ble planert, drenert, opparbeidet og tatt i bruk i 1920-årene av Lilleaker Idrettsforening. Området som opprinnelig var et jorde der det rant en bekk, var på 18 mål og blekjøpt av Aker kommune fra godseier Carl Løvenskiold. Banen ble brukt til fotball og friidrett om sommeren og skøyteløp om vintren. Etter krigen, da Ullern Skiklubb og Lilleaker Idrettsforening var gått sammen og dannet klubben Liull, ble dette Liulls bane. Klubben fikk anlagt gressmatte på banen, et stort arbeid som ble utført på dugnad fra 1949. Den nye banen, som var på 110 × 74 m, ble innviet høsten 1951. Det ble også anlagt en treningsbane med grusdekke som ble brukt til skøyter om vintren. I 1958 stod et nytt klubbhus med garderober og vaktmesterbolig ferdig.

Ullern idrettspark

Etter at Liull, Bestum IF og Lilleaker Turnforening gikk sammen i 1975, har Ullern idrettsplass vært Ullern IFs hjemmebane for fotball og bandy. I 2011 fikk man kunstgressbane og kunstisbane. Det er nå tre spillflater her med følgende banetyper: to 11-ere med kunstgress og en 7-er med kunstgress og kunstisbane om vinteren.

I 2020 stod Ullern flerbrukshall ferdig med klubbhus, baner for ballidretter samt garderober og garderober for fotball og bandy og en kiosk, arkitekter var Dyvik Arkitekter AS.