Ørnulf

Ørnulf, Idrettsforeningen, ble stiftet 23. juni 1893 på Grünerløkka. Ørnulf er mest kjent som bryte- og bokseklubb, men i starten drev klubben først og fremst med friidrett. I 1908 tok klubben opp boksing og året etter bryting. Klubben driver nå også fotball og innebandy.

Ørnulf var en pionerklubb i norsk amatørbryting og tok initiativet til dannelsen av Norges Bryteforbund. Blant kjente brytere er Karl Norbeck og Kjell Steen-Nilsen. I boksing har klubben vært en av Norges ledende helt siden Conrad Christensen, som hadde lært boksing i USA, vant det første NM i fjærvekt 1909. Sønnen Edgar Christensen vant EM i mellomvekt i 1927 og fire NM 1924–27, og Asbjørn Berg Hansen tok åtte NM i flue- og bantamvekt. Senere kjente boksere er Simen Auseth og Thomas Hansvoll.

Blant kjente friidrettsutøvere er Carl Albert Andersen, Per Oscar Andersen, Oscar Guttormsen og ikke minst Helge Løvland (1890–1984). Løvland er en av byens store friidrettshelter med OL-gull i tikamp i 1920. Han vant 11 NM og ble senere generalsekretær i Norges Landsforbund for Idrett og i Norges olympiske komité 1930–40.