Feltspatveien

Feltspatveien, Lambertseter, bydel Nordstrand, fra Lambertseterveien til Mellombølgen. Oppkalt 1952 etter mineralet feltspat. Flere av veiene på Lambertseter har navn etter mineraler og bergarter. Blokker som tilhører borettslagene Marmorberget og Bergkrystallen, fullført frem til 1954.

13. (tidligere adresse Lambertseterveien 43), nå Radiohuset barnehage, det gamle radiohuset til den tidligere Oslo Kringkaster (Lambertseter Radio), ombygd og tatt i bruk som barnehage i 2019. Barnehagen er en kommunal avdelingsbarnehage for barn fra 1-- 6 år og har plass til 120 barn. Dette var 1929–54 Kringkastingselskapets (senere NRKs) «storsender», med to 150 m høye antennemaster og en bygning, oppført av arkitekt Thorvald Astrup. Dette var Norges hovedsender i 25 år, inntil den ble avløst av en ny «storsender» på Kløfta. Under krigen ble den brukt av tyskerne, se Lambertseter gård. Lambertsetersenderen stod som reserve for Kløfta i mange år, inntil den ble demontert. Antennemastene ble revet 1975. Bygningen tilhørte Telenor, og den er markert med et av Oslo Byes Vels blå skilt. Se også Radio og fjernsyn.

29. Den tidligere Bergkrystallen trygdebolig, opprinnelig kalt «Fjordgløtt», en elleve etasjes høyblokk, oppført 1958 med 96 små leiligheter med fellesbad. Nå borettslaget Krystallen med bl.a. omsorgsleiligheter, personalboliger for bydelen og eldresenter, se Lambertseter.