Kristiania Brødfabrik
Kristiania Brødfabrik A/S, tidligere brødbakeri grunnlagt i 1919 i Pilestredet 75c (Norabakken), startet produksjonen året etter. Bak fabrikken stod en gruppe interessenter som ville etablere et moderne bakerianlegg bygd på fabrikkproduksjon etter vitenskapelige prinsipper. Til fabrikken hørte da også et laboratorium som sikret råvarenes og sluttproduktets kavalitet. Fabrikkens produksjonskapasitet var i 1950-årene 24 000 brød på åtte timer, og den omfattet også et wienerbakeri, et konditori og en liten kjeksfabrikk.
Under krigen ble det i bakeriet bakt 25 000 brød for tyskerne hver dag. Brødene ble fraktet til et lager i Kingos gate nederst i Iladalen, hvorfra de ble distribuert til de forskjellige forlegningene i Oslo og Aker.
I 1981 ble Kristiania Brødfabrik rammet av en stor brann. Driften ved fabrikken stoppet i 1992, eier var da Orklakonsernet gjennom Bjølsen Valsemølle.