Villa Vegeta
Villa Vegeta, tidligere murvilla på Maritim med adresse Drammensveien 201. Villaen ble oppført i 1892 for fabrikkeier Henrik Musculus (1868–1949), som var eier av Christiania Cementstøberi, grunnlagt i 1891 og som lå på området mellom Drammensveien og Bestumkilen. Villaen var bygd i en blanding av nederlandsk renessanse og jugendstil. Den hadde trappegavler, spir og karnapper og utsøkte interiører i forskjellige stilarter, bl.a. et kjøkken med hvite nederlandske kakler med blå dekor fra gulv til tak, en hall med en stor peis med en fane over, herfra gikk en svungen trapp opp til annen etasje. Husets store spisestue hadde vinduer som vendte ut mot hagen, brystninger i panel og kassettert tak. Et musikkværelse med utgang til den halvrunde terrassen med trapp ned til hagen hadde rokokkointeriør med store gullinnrammede speil, her stod et flygel, en harpe og et spinett.
Villaen ble etter krigen kjøpt av dr.philos. Hans Jacob Røgler (1895–1988) og hans kone Erna (1892–1960). De var begge engasjert i vegetarkostsaken og stiftet Norges Vegetariske Landsforbund i 1934. I 1938 startet de vegetarspisestedet Frisksport-restauranten, som holdt til i Grensen 18. Røglers brukte den staselige villaen som vegetarpensjonat, og den ble da kalt «Villa Vegeta». Vegetarpensjonærene bodde i et anneks i hagen.
Praktvillaen ble revet i 1966 etter en rivesak som fikk stor presseomtale. Til 1964 hadde Røgler bodd i huset. Han hadde et bibliotek med en boksamling på over 50 000 bind. Dette året ble det inngått en kontrakt mellom Røgler og entreprenør Erling Rye Andenæs (1910–92) om oppføring av et hybelhus på tomten. Denne kontrakten ble tolket så vidt forskjellig av partene at saken til slutt endte i lagmannsretten. Resultatet ble at Røgler måtte flytte ut, bøkene ble lagret provisorisk og huset revet. Forskjellige problemer gjorde at noe hybelhus aldri ble bygd her. Etter at tomten i årevis hadde ligget brakk, ble det bygd en toetasjes kontorblokk her, hvor flere firmaer og Jordans ambassade nå har kontorer. Den store boksamlingen donerte Røgler i 1972 til Fredrikstad by, der den ble deponert i Gamlebyen Folkehøyskole.