KFUM Oslo

KFUM Oslo, egentlig KFUM-kameratene Oslo, idrettslag stiftet 1. januar 1939; klubblokalene og banen KFUM Arena ligger på Ekebergsletta, Ekebergveien 109. Klubben som kalles «Kåffa», er del av Oslo KFUM og har et dobbelt medlemskap – til idretten gjennom Norges idrettsforbund og Norges Fotballforbund og til den verdensomspennende organisasjonen YWCA/YMCA gjennom Norges KFUK-KFUM. Klubben har hatt flere idretter på programmet, til å begynne med var friidrett den viktigste idretten, senere spilte volleyball en stor rolle. Volleyballgruppa ble i 1999 skilt ut som et eget idrettslag, Oslo Volley.

KFUM er på 2010-tallet først og fremst en fotballklubb, men med en liten friidrettsavdeling i tillegg. Frem til 1999 arrangerte klubben Sentrumsløpet sammen med Aftenposten, fra 2000 arrangeres dette løpet av BUL. Klubben har ca. 1400 medlemmer, hvorav ca. 1250 er fotballspillere på et av klubbens nesten 100 lag. Førstelaget spilte i 1. divisjon 2016 og fra 2019. Fotballdrakten har bred rød midtstolpe og hvite sider og ermer, mellomblå bukser og hvite knestrømper.

KFUM holdt lenge til i Oslo sentrum. Flytting av aktiviteten til Ekeberg mot slutten av 1960-årene markerte starten på et barne- og ungdomsfotballarbeid, som klubben kanskje først og fremst er kjent for i dag.