BUL

BUL, Idrottslaget i Bondeungdomslaget, ble stiftet 8. januar 1913. BUL har vært en av Norges ledende friidrettsklubber, driver også ski (langrenn) og idrett for psykisk utviklingshemmede. Tidligere drev også klubben med skøyter, fotball, håndball og orientering.

BUL var den første klubben tilsluttet Norges Idrettsforbund som tok opp idrett for psykisk utviklingshemmede. I friidrett har BUL vunnet eliteklassen i Holmenkollstafetten 24 ganger for menn og 7 ganger for kvinner, i langrenn 9 stafett-NM for menn og 3 for kvinner, i orientering 6 stafett-NM både for menn og kvinner. BUL startet opp kvinnefotballen i Norge og vant fem av de seks første NM.

Klubbens mest kjente medlem er Johan Grøttumsbråten (1899–1983), som vant seks individuelle gullmedaljer i OL og VM og fem seire i Holmenkollen. I 1999 ble statuen av ham avduket på Frognerseteren. Andre kjente medlemmer har vært Odd Martinsen og Heidi Weng (ski), Åge og Ingrid Hadler (orientering), samt friidrettsutøverne Bjørn Bang Andersen, Thor Helland, Mona Evjen, Audun Garshol, Ingrid Kristiansen, Khalid Skah, Jaysuma Ndure, Ezinne Okparaebo og Cathrine Larsåsen; i tillegg idrettslederen Olaf Helset.

BUL, Tjalve og Vidar dannet 1965 Bislett Alliansen. BUL har arrangert Sentrumsløpet siden 2000.