Forskjell mellom versjoner av «Betania bedehus Kampen»

Linje 1: Linje 1:
'''Betania bedehus''' Kampen, [[Nittedalgata]] 8 reist av Kristiania lille Indremisjon, innviet 1877. Ble brukt som interimskirke til [[Kampen kirke]] sto ferdig 1882. Tomten var gitt av kirkebygger Hans Andreas Olsen, men også enkefru Karen Skridshol i Vestheimgaten på Frogner var en sentral bidragsyter til huset. Grunnleggeren av Enerhaugen Samfund, Honoratius Halling ble invitert for å forestå innvielsen i 1877. Virksomheten ble nedlagt i 1959 og solgt til firmaet City Taktekking AS, som ennå holder til der. Eksteriøret er bevart med sitt kirkelige preg bedehuspreg.
+
'''Betania bedehus''' Kampen, [[Nittedalgata]] 8 reist av Kristiania lille Indremisjon, innviet 1877. Ble brukt som interimskirke til [[Kampen kirke]] sto ferdig 1882. Tomten var gitt av kirkebygger Hans Andreas Olsen, men også enkefru Karen Skridshol i Vestheimgaten på Frogner var en sentral bidragsyter til huset. Grunnleggeren av Enerhaugen Samfund, Honoratius Halling ble invitert for å forestå innvielsen i 1877. Virksomheten ble nedlagt i 1959 og solgt til firmaet City Taktekking AS, som ennå holder til der. Eksteriøret er bevart med sitt tydelige preg av bedehus.
 
[[Kategori:Bedehus]]
 
[[Kategori:Bedehus]]
 
[[Kategori:Forsamlingshus]]
 
[[Kategori:Forsamlingshus]]

Revisjonen fra 4. des. 2019 kl. 10:44

Betania bedehus Kampen, Nittedalgata 8 reist av Kristiania lille Indremisjon, innviet 1877. Ble brukt som interimskirke til Kampen kirke sto ferdig 1882. Tomten var gitt av kirkebygger Hans Andreas Olsen, men også enkefru Karen Skridshol i Vestheimgaten på Frogner var en sentral bidragsyter til huset. Grunnleggeren av Enerhaugen Samfund, Honoratius Halling ble invitert for å forestå innvielsen i 1877. Virksomheten ble nedlagt i 1959 og solgt til firmaet City Taktekking AS, som ennå holder til der. Eksteriøret er bevart med sitt tydelige preg av bedehus.