Forskjell mellom versjoner av «Dagmar Konditori»
(Ny side: '''Dagmar Konditori''', tidligere konditori i Skovveien 6, etablert av baker- og konditormester Rasmus Peter Andersen (1864–1949) som ''Conditori Dagmar'' i 1901. Andersen som var…) |
|||
Linje 1: | Linje 1: | ||
− | '''Dagmar Konditori''', tidligere konditori i [[Skovveien]] 6, etablert av baker- og konditormester Rasmus Peter Andersen (1864–1949) som ''Conditori Dagmar'' | + | '''Dagmar Konditori''', tidligere konditori i [[Skovveien]] 6, etablert i 1901 av baker- og konditormester Rasmus Peter Andersen (1864–1949) som ''Conditori Dagmar''. Andersen som var født i Århus, kom til Kristiania i 1891, hvor han etter å ha arbeidet som finbaker i Sverige, Halden, Moss og Sandefjord, overtok et bakeri på [[Hammersborg (strøk)|Hammersborg]]. Tre år senere overtok han en forretning i [[Karl XIIs gate]], som han drev til 1900. Virksomheten i Skovveien gikk bra, og etter hvert kunne han utvide både bakeriet og butikk- og serveringslokalene. I 1922 fikk han installert en elektrisk bakerovn. Konditoriet bakte wienerbrød og alt til faget henhørende, spesialiteter var geburtsdagskringler (både wiener- og tertekringler med alskens fyll). I 1924 beskjeftiget firmaet én bakersvenn som var spesialist på wienerbrød, to konditorsvenner, tre lærlinger og seks ekspeditriser. Konditoriet var et populært møtested for gymnasiastene på skolene i strøket og for studentene som leste på Universitetsbiblioteket. Men i 1934 fikk Andersen konkurs, og konditoriet ble overtatt av Odd Jacobsen (1904–81). Konditoriet beholdt sin posisjon som et populært møtested, frem til driften ble innstilt i begynnelsen av 1970-årene. |
+ | [[Kategori:Nærings- og nytelsesmiddelindustri]] | ||
+ | [[Kategori:Restauranter/kafeer]] | ||
+ | [[Kategori:Bydel Frogner]] |
Revisjonen fra 8. des. 2020 kl. 18:35
Dagmar Konditori, tidligere konditori i Skovveien 6, etablert i 1901 av baker- og konditormester Rasmus Peter Andersen (1864–1949) som Conditori Dagmar. Andersen som var født i Århus, kom til Kristiania i 1891, hvor han etter å ha arbeidet som finbaker i Sverige, Halden, Moss og Sandefjord, overtok et bakeri på Hammersborg. Tre år senere overtok han en forretning i Karl XIIs gate, som han drev til 1900. Virksomheten i Skovveien gikk bra, og etter hvert kunne han utvide både bakeriet og butikk- og serveringslokalene. I 1922 fikk han installert en elektrisk bakerovn. Konditoriet bakte wienerbrød og alt til faget henhørende, spesialiteter var geburtsdagskringler (både wiener- og tertekringler med alskens fyll). I 1924 beskjeftiget firmaet én bakersvenn som var spesialist på wienerbrød, to konditorsvenner, tre lærlinger og seks ekspeditriser. Konditoriet var et populært møtested for gymnasiastene på skolene i strøket og for studentene som leste på Universitetsbiblioteket. Men i 1934 fikk Andersen konkurs, og konditoriet ble overtatt av Odd Jacobsen (1904–81). Konditoriet beholdt sin posisjon som et populært møtested, frem til driften ble innstilt i begynnelsen av 1970-årene.