Forskjell mellom versjoner av «Sol-is»
Linje 3: | Linje 3: | ||
[[Kategori:Nærings- og nytelsesmiddelindustri]] | [[Kategori:Nærings- og nytelsesmiddelindustri]] | ||
[[Kategori:Bydel Bjerke]] | [[Kategori:Bydel Bjerke]] | ||
+ | [[Kategori:Bydel Grünerløkka]] |
Nåværende revisjon fra 24. mar. 2019 kl. 14:25
Sol-is, iskremfabrikk etablert i 1949 av Håkon Gislerud, til å begynne med foregikk produksjonen i kjelleren i villaen på Lunden (Trondheimsveien 309b), senere i fabrikklokaler i Kirkegårdsgata 16. Sol-is vant bransjens egen pris som Norges beste iskrem fra 1959 og helt til bedriften ble kjøpt opp av Diplom-Is i 1965. Bedriften som ble drevet av brødrene Håkon og Kjell Gislerud, hadde ved nedleggelsen 30 ansatte i sommerhalvåret og tolv om vinteren; de ansatte fikk arbeid hos Diplom-Is. Sol-is (vaniljeis med solbærsaus og sjokoladetrekk) er nå en merkevare som produseres av Diplom-Is.