Forskjell mellom versjoner av «Bygdøy politistasjon»

Linje 1: Linje 1:
'''Bygdøy politistasjon,''' tidligere politistasjon i [[Fredriksborgveien]] 13.  
+
'''Bygdøy politistasjon,''' tidligere politistasjon i [[Fredriksborgveien]] 13. En egen fast politistasjon fikk Bygdøy ved kjøp av Fredriksro, hvor det ble oppført en egnet bygning i 1911. Den inneholdt leilighet for to betjenter, kontor og arrestlokale. Tidligere hadde ikke Bygdøy hatt fast politivakt. Ved store folkeansamlinger i annen halvdel av 1800-tallet ble det opprettet politiposter. Til å begynne med av ridende jegere (dragoner), fra 1860-årene kavalerister (skoleeskadroner) og mot slutten av århundret av ridende politibetjenter (tidligere kavalerister).
 
 
I annen halvdel av 1800-tallet hadde ikke Bygdøy egen politistasjon, men ved større ansamlinger av mennesker, ble det opprettet politiposter. Til å begynne med av ridende jegere (dragoner), fra 1860-årene kavalerister (skoleeskadroner) og mot slutten av århundret av ridende politibetjenter (tidligere kavalerister). En egen fast politistasjon fikk Bygdøy ved kjøp av Fredriksro, hvor det ble oppført en egnet bygning i 1911. Den inneholdt leilighet for to betjenter, kontor og arrestlokale.
 
 
[[Kategori:Politistasjoner]]
 
[[Kategori:Politistasjoner]]

Revisjonen fra 15. mar. 2019 kl. 17:11

Bygdøy politistasjon, tidligere politistasjon i Fredriksborgveien 13. En egen fast politistasjon fikk Bygdøy ved kjøp av Fredriksro, hvor det ble oppført en egnet bygning i 1911. Den inneholdt leilighet for to betjenter, kontor og arrestlokale. Tidligere hadde ikke Bygdøy hatt fast politivakt. Ved store folkeansamlinger i annen halvdel av 1800-tallet ble det opprettet politiposter. Til å begynne med av ridende jegere (dragoner), fra 1860-årene kavalerister (skoleeskadroner) og mot slutten av århundret av ridende politibetjenter (tidligere kavalerister).