Forskjell mellom versjoner av «Oppsal kirke»

Denne artikkelen omtaler et sted

Åpne i Oslo bykart
(Created page with "Solbergliveien 85, ligger nord for Oppsal skole, ikke langt fra Østmarka. Menigheten ble utskilt fra Østre Aker i 1959, og kirken ble oppført etter tegninger av arkitektene...")
 
Linje 1: Linje 1:
Solbergliveien 85, ligger nord for Oppsal skole, ikke langt fra Østmarka. Menigheten ble utskilt fra Østre Aker i 1959, og kirken ble oppført etter tegninger av arkitektene H. W. Simers og H. Chr. Gaaserud. Kirken er en arbeidskirke og er oppført i betong og naturstein. Den har et høyt frittstående klokketårn. Innviet 1961. 400 sitteplasser. Tilstøtende menighetssal med 200 sitteplasser, som er atskilt fra kirkerommet med en foldedør, samt kjøkken. I underetasjen er det en mindre sal og et tilfluktsrom, som kan brukes til ulike aktiviteter for barn og ungdom. I tillegg har bygget en kontorfløy.
+
'''Oppsal kirke,''' [[Solbergliveien]] 85, ligger nord for [[Oppsal skole]], ikke langt fra [[Østmarka]]. Menigheten ble utskilt fra Østre Aker i 1959, og kirken ble oppført etter tegninger av arkitektene H. W. Simers og H. Chr. Gaaserud. Kirken er en arbeidskirke og er oppført i betong og naturstein. Den har et høyt frittstående klokketårn. Innviet 1961. 400 sitteplasser. Tilstøtende menighetssal med 200 sitteplasser, som er atskilt fra kirkerommet med en foldedør, samt kjøkken. I underetasjen er det en mindre sal og et tilfluktsrom, som kan brukes til ulike aktiviteter for barn og ungdom. I tillegg har bygget en kontorfløy.
  
Krusifikset på alterveggen, som fungerer som altertavle, er utført av Victor Sparre, det samme er kirkens glassmalerier. Glassmaleriene måler i alt 220 m2, noe som er det største areal med glasskunst i noen norsk kirke bygd etter 1945. Prekestolen av tre og alteret og døpefonten i kleberstein er tegnet av arkitektene. Orgelet, som har elektrisk traktur, er bygd av Vestres Orgelfabrikk 1961.
+
Krusifikset på alterveggen, som fungerer som altertavle, er utført av Victor Sparre, det samme er kirkens glassmalerier. Glassmaleriene måler i alt 220 , noe som er det største areal med glasskunst i noen norsk kirke bygd etter 1945. Prekestolen av tre og alteret og døpefonten i kleberstein er tegnet av arkitektene. Orgelet, som har elektrisk traktur, er bygd av Vestres Orgelfabrikk 1961.
  
De tre klokkene i kirketårnet ble støpt hos Olsen Nauens klokkestøperi, og var på plass i 1961. De har navnene Veien («Ingen kommer til Faderen uten ved meg»), Sannheten («Hver den som er av sannheten, hører min røst») og Livet («Jeg er oppstandelsen og livet»).
+
De tre klokkene i kirketårnet ble støpt hos Olsen Nauens klokkestøperi, og var på plass i 1961. De har navnene «Veien » («Ingen kommer til Faderen uten ved meg»), «Sannheten» («Hver den som er av sannheten, hører min røst») og «Livet» («Jeg er oppstandelsen og livet»).
  
== Referanser til denne artikkelen ==
+
[[Kategori:Den norske kirke]]
 
 
[[Solbergliveien]]
 

Revisjonen fra 22. aug. 2018 kl. 16:56

Oppsal kirke, Solbergliveien 85, ligger nord for Oppsal skole, ikke langt fra Østmarka. Menigheten ble utskilt fra Østre Aker i 1959, og kirken ble oppført etter tegninger av arkitektene H. W. Simers og H. Chr. Gaaserud. Kirken er en arbeidskirke og er oppført i betong og naturstein. Den har et høyt frittstående klokketårn. Innviet 1961. 400 sitteplasser. Tilstøtende menighetssal med 200 sitteplasser, som er atskilt fra kirkerommet med en foldedør, samt kjøkken. I underetasjen er det en mindre sal og et tilfluktsrom, som kan brukes til ulike aktiviteter for barn og ungdom. I tillegg har bygget en kontorfløy.

Krusifikset på alterveggen, som fungerer som altertavle, er utført av Victor Sparre, det samme er kirkens glassmalerier. Glassmaleriene måler i alt 220 m², noe som er det største areal med glasskunst i noen norsk kirke bygd etter 1945. Prekestolen av tre og alteret og døpefonten i kleberstein er tegnet av arkitektene. Orgelet, som har elektrisk traktur, er bygd av Vestres Orgelfabrikk 1961.

De tre klokkene i kirketårnet ble støpt hos Olsen Nauens klokkestøperi, og var på plass i 1961. De har navnene «Veien » («Ingen kommer til Faderen uten ved meg»), «Sannheten» («Hver den som er av sannheten, hører min røst») og «Livet» («Jeg er oppstandelsen og livet»).