Forskjell mellom versjoner av «Dagmar Konditori»

(Ny side: '''Dagmar Konditori''', tidligere konditori i Skovveien 6, etablert av baker- og konditormester Rasmus Peter Andersen (1864–1949) som ''Conditori Dagmar'' i 1901. Andersen som var…)
(Ingen forskjell)

Revisjonen fra 8. des. 2020 kl. 18:19

Dagmar Konditori, tidligere konditori i Skovveien 6, etablert av baker- og konditormester Rasmus Peter Andersen (1864–1949) som Conditori Dagmar i 1901. Andersen som var født i Århus, kom til Kristiania i 1891, hvor han overtok et bakeri på Hammersborg, etter å ha arbeidet som finbaker i Sverige, Halden, Moss og Sandefjord. Tre år senere overtok han en forretning i Karl XIIs gate, som han drev til 1900, da han begynte alene i Skovveien 6. Virksomheten gikk bra, og etter hvert kunne han utvide både bakeriet og forretnings- og serveringslokalene. I 1922 fikk han installert en elektrisk bakerovn. Konditoriet bakte wienerbrød og alt til faget henhørende, spesialiteter var geburtsdagskringler (både wiener- og tertekringler med alskens fyll). I 1924 beskjeftiget firmaet én bakersvenn som var spesialist på wienerbrød, to konditorsvenner, tre lærlinger og seks ekspeditriser.