Forskjell mellom versjoner av «Halvorsens Conditori»

Linje 1: Linje 1:
'''Halvorsens Conditori''', konditori i [[Prinsens gate]] 26, grunnlagt 1881 av konditor Hans Halvorsen (1840–1915). Etter at Olaf Johannessen (1862–1944) hadde blitt kompanjong firmaet i 1892 og kort tid senere overtok det, ble det i 1912 ble konditormester Hugo Tobiasson (1883–1965) medinnehaver og eneeier fra 1916. I 1953 opptok hqn sin sønn, konditormester John Tobiasson (1918–2009) som kompanjong. Sistnevnte solgte i 1986 konditoriet til den daværende innehaver, konditormester Georg Franz Duller (1948–2016). Konditoriet holdt hele tiden til i samme lokale i «Schiøllgården» («Alliancegården») ved [[Wessels plass]].
+
'''Halvorsens Conditori''', konditori i [[Prinsens gate]] 26, grunnlagt 1881 av konditor Hans Halvorsen (1840–1915). Etter at Olaf Johannessen (1862–1944) hadde blitt kompanjong firmaet i 1892 og kort tid senere overtok det, ble i 1912 konditormester Hugo Tobiasson (1883–1965) medinnehaver og eneeier fra 1916. I 1953 opptok han sin sønn, konditormester John Tobiasson (1918–2009) som kompanjong. Sistnevnte solgte i 1986 konditoriet til konditormester Georg Franz Duller (1948–2016). Han drev det frem til det måtte stenge i 2014. Konditoriet holdt hele tiden til i samme lokale i «Schiøllgården» («Alliancegården») ved [[Wessels plass]].
  
Det velrenommerte konditoriet fikk som eneste bedrift fortsette virksomheten i sine gamle lokaler etter at [[Stortingsbygningen|Stortinget]] overtok gården 1977. Konditoriet ble stengt i 2014. Fra 2014 til 2019 var gården gjennom en total ombygging, hele «innmaten» med bærekonstruksjoner, etasjeskiller, kontorlokaler, trapper, heiser, og det gamle konditoriet ble revet, kun de gamle fasadene ble bevart. Det nye restaurerte konditoriet gjenåpnet 2019 med nye eiere.
+
Selve konditoriet som var et stort, rettvinklet lokale på ca. 800 m², hadde plass til ca 150 gjester, det hadde bakeriet i kjelleren. I første etasje bodde fra starten av også eieren, hans familie og de  ansatte. I 1900 hadde konditoriet fire konditorsvenner, tre kafédamer, én serveringspike, hushjelp, kokkepike og stuepike. I 1930-årene var det ca. 25 ansatte, i 1950-årene 32 og ved 125-årsjubileet i 2006 17 ansatte.  Firmaets spesialiteter var fra starten av finere konditorvarer, særlig «selskapskaker», «selskapsis», dessuten «snømus» og hjemmelaget konfekt. Senere fikk konditoriet med kafépreg med servering av smørbrød i tillegg til konditorivarene.
 +
 
 +
Det velrenommerte konditoriet fikk som eneste bedrift fortsette virksomheten i sine gamle lokaler etter at [[Stortingsbygningen|Stortinget]] overtok gården i 1977. Det ble stengt i 2014 og var steng til 2019, da gården var gjennom en total ombygging, hele «innmaten» med bærekonstruksjoner, etasjeskiller, kontorlokaler, trapper, heiser, og det gamle konditoriet ble revet, kun de gamle fasadene ble bevart. Det nye restaurerte konditoriet gjenåpnet 2019 med nye eiere.
 
[[Kategori:Restauranter/kafeer]]
 
[[Kategori:Restauranter/kafeer]]

Revisjonen fra 13. des. 2020 kl. 14:40

Halvorsens Conditori, konditori i Prinsens gate 26, grunnlagt 1881 av konditor Hans Halvorsen (1840–1915). Etter at Olaf Johannessen (1862–1944) hadde blitt kompanjong firmaet i 1892 og kort tid senere overtok det, ble i 1912 konditormester Hugo Tobiasson (1883–1965) medinnehaver og eneeier fra 1916. I 1953 opptok han sin sønn, konditormester John Tobiasson (1918–2009) som kompanjong. Sistnevnte solgte i 1986 konditoriet til konditormester Georg Franz Duller (1948–2016). Han drev det frem til det måtte stenge i 2014. Konditoriet holdt hele tiden til i samme lokale i «Schiøllgården» («Alliancegården») ved Wessels plass.

Selve konditoriet som var et stort, rettvinklet lokale på ca. 800 m², hadde plass til ca 150 gjester, det hadde bakeriet i kjelleren. I første etasje bodde fra starten av også eieren, hans familie og de ansatte. I 1900 hadde konditoriet fire konditorsvenner, tre kafédamer, én serveringspike, hushjelp, kokkepike og stuepike. I 1930-årene var det ca. 25 ansatte, i 1950-årene 32 og ved 125-årsjubileet i 2006 17 ansatte. Firmaets spesialiteter var fra starten av finere konditorvarer, særlig «selskapskaker», «selskapsis», dessuten «snømus» og hjemmelaget konfekt. Senere fikk konditoriet med kafépreg med servering av smørbrød i tillegg til konditorivarene.

Det velrenommerte konditoriet fikk som eneste bedrift fortsette virksomheten i sine gamle lokaler etter at Stortinget overtok gården i 1977. Det ble stengt i 2014 og var steng til 2019, da gården var gjennom en total ombygging, hele «innmaten» med bærekonstruksjoner, etasjeskiller, kontorlokaler, trapper, heiser, og det gamle konditoriet ble revet, kun de gamle fasadene ble bevart. Det nye restaurerte konditoriet gjenåpnet 2019 med nye eiere.