Konditorier

Revisjon per 25. sep. 2017 kl. 09:56 av Emotion (diskusjon | bidrag) (Created page with "De første konditorier – som av mange ble oppfattet som det kvinnelige publikums alternativ til kafeene – fikk byen i 1830-årene med Casparys, Zuwans og Louis’ konditor...")
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)

De første konditorier – som av mange ble oppfattet som det kvinnelige publikums alternativ til kafeene – fikk byen i 1830-årene med Casparys, Zuwans og Louis’ konditorier, som alle lå i Kirkegata. I 1860 kom Günthers konditori, også i Kirkegata, Baumanns i Øvre Slottsgate, 1859 Møllhausens konditori i Karl Johans gate og Eenbergs i Nedre Slottsgate; disse ble de mest populære. 1881 kom Møllhausen konditori i Prinsens gate, 1894 Samson på Egertorvet og 1901 Alliance i Karl Johans gate og på Vinderen. Ritz Conditorier ble opprettet 1927. Møllhausen, Samson og Ritz ble etter hvert rene kjedeforetak med en lang rekke kombinerte utsalgs- og serveringssteder over hele byen. Slike bakeriutsalg kombinert med enkel servering er nå den vanlige typen konditorier. City konditori (nå Pascal) i Tollbugata 11 har bevart sitt opprinnelige interiør fra 1890-årene. Tildelt Arkitekturvernprisen 1986. Se også Restauranter og kafeer.

Referanser i denne artikkelen

Günthers konditori, Møllhausen, Restauranter og kafeer., Ritz Conditorier, Samson

Referanser til denne artikkelen

Restauranter og kafeer.