Forskjell mellom versjoner av «Furuset transformatorstasjon»

(Ny side: '''Furuset transformatorstasjon,''' Professor Birkelands vei 38, transformatorstasjon oppført som understasjon av Oslo lysverker i 1966. arkitekter var Georg Grev…)
 
 
Linje 1: Linje 1:
'''Furuset transformatorstasjon,''' [[Professor Birkelands vei]] 38, transformatorstasjon oppført som understasjon av [[Oslo Lysverker|Oslo lysverker]] i 1966. arkitekter var Georg Greve og Geir Grung. Bygning har et moderne utrykk i tegl og betong, og kanskje mest iøynefallende er den konkave fløyen som omkranser et basseng.
+
'''Furuset transformatorstasjon,''' [[Professor Birkelands vei]] 38, transformatorstasjon oppført som understasjon av [[Oslo Lysverker|Oslo lysverker]] i 1966, arkitekter Georg Greve og Geir Grung. Bygning har et modernistisk utrykk, den er bygd i betong med teglfasader. Karakteristisk er en konkav fløy som omkranser et basseng.
 +
[[Kategori:Transformatorstasjoner]]
 +
[[Kategori:Bydel Alna]]

Nåværende revisjon fra 8. aug. 2021 kl. 11:37

Furuset transformatorstasjon, Professor Birkelands vei 38, transformatorstasjon oppført som understasjon av Oslo lysverker i 1966, arkitekter Georg Greve og Geir Grung. Bygning har et modernistisk utrykk, den er bygd i betong med teglfasader. Karakteristisk er en konkav fløy som omkranser et basseng.