Forskjell mellom versjoner av «Galteskjær»

 
Linje 1: Linje 1:
'''Galteskjær''', smalt, avlangt skjær nordvest for [[Lindøya]] ved den vestre innseilingsleden. Fredet som sjøfuglreservat 25. juni 2009. Verneområdet ugjør 22 daa, herav selve skjæret på 1,6 daa; resten er sjøareal. Formålet er å beskytte en viktig holme for sjøfugler mot forstyrrelser i hekketiden. I tiden 15. april–15. juli er det forbud mot all ferdsel på land og på sjø i verneområdet.
+
'''Galteskjær''', smalt, avlangt skjær nordvest for [[Lindøya]] ved den vestre innseilingsleden. Galteskjær ble fredet som sjøfuglreservat 25. juni 2009. Verneområdet ugjør 22 daa, herav selve skjæret på 1,6 daa; resten er sjøareal. Formålet er å beskytte en viktig holme for sjøfugler mot forstyrrelser i hekketiden. I tiden 15. april–15. juli er det forbud mot all ferdsel på land og på sjø i verneområdet.
  
Også navn på skjær sørvest for ''Skilpadda'' i [[Paddehavet]].
+
Galteskjær er også navn på skjær sørvest for ''Skilpadda'' i [[Paddehavet]].
 
[[Kategori:Fjorden]]
 
[[Kategori:Fjorden]]
 
[[Kategori:Verneområder]]
 
[[Kategori:Verneområder]]
 +
[[Kategori:Øyene]]

Nåværende revisjon fra 25. jan. 2019 kl. 13:20

Galteskjær, smalt, avlangt skjær nordvest for Lindøya ved den vestre innseilingsleden. Galteskjær ble fredet som sjøfuglreservat 25. juni 2009. Verneområdet ugjør 22 daa, herav selve skjæret på 1,6 daa; resten er sjøareal. Formålet er å beskytte en viktig holme for sjøfugler mot forstyrrelser i hekketiden. I tiden 15. april–15. juli er det forbud mot all ferdsel på land og på sjø i verneområdet.

Galteskjær er også navn på skjær sørvest for Skilpadda i Paddehavet.