Forskjell mellom versjoner av «Hotel Bristol»

Denne artikkelen omtaler et sted

Åpne i Oslo bykart
Linje 1: Linje 1:
[[Fil:Hotel Bristol Oslo OB.F12027d crop.jpg|miniatyr|604x604pk|''Bristol Hotel fotografert rundt 1930. - Foto Ukjent fotograf / Oslo Museum / Creative Commons'']]
+
[[Fil:Hotel Bristol Oslo OB.F12027d crop.jpg|miniatyr|604x604pk|''Hotel Bristol fotografert rundt 1930. - Foto Ukjent fotograf / Oslo Museum / Creative Commons'']]
 
'''Bristol, Hotel,''' [[Kristian IV’s gate|Kristian IV's gat]]<nowiki/>e 7, oppført 1918–20 i nordisk nybarokk (ark. Fin Rahn); tilbygg 1960 (ark. F. S. Platou A/S), utvidet med ombygde lokaler i [[Rosenkrantz’ gate|Rosenkrantz' gate]] 3 og nybygg på sju etasjer i bakgården 1998–2000 (ark. Derlick Arkitekter as). Hotellet ble etablert 1916 av tidligere hovmester på [[Grand Hotel]], dansken Waldemar Jensen, med støtte fra [[Schous Bryggeri]], og i midten av 1970-årene overtatt av Olav Thon. Hotellet var i mange år kjent for sin elegante restaurant, [[Mauriske hall|Den Mauriske hall]], som gikk tapt ved ombygging i 1977.  
 
'''Bristol, Hotel,''' [[Kristian IV’s gate|Kristian IV's gat]]<nowiki/>e 7, oppført 1918–20 i nordisk nybarokk (ark. Fin Rahn); tilbygg 1960 (ark. F. S. Platou A/S), utvidet med ombygde lokaler i [[Rosenkrantz’ gate|Rosenkrantz' gate]] 3 og nybygg på sju etasjer i bakgården 1998–2000 (ark. Derlick Arkitekter as). Hotellet ble etablert 1916 av tidligere hovmester på [[Grand Hotel]], dansken Waldemar Jensen, med støtte fra [[Schous Bryggeri]], og i midten av 1970-årene overtatt av Olav Thon. Hotellet var i mange år kjent for sin elegante restaurant, [[Mauriske hall|Den Mauriske hall]], som gikk tapt ved ombygging i 1977.  
  

Revisjonen fra 2. nov. 2019 kl. 10:42

Hotel Bristol fotografert rundt 1930. - Foto Ukjent fotograf / Oslo Museum / Creative Commons

Bristol, Hotel, Kristian IV's gate 7, oppført 1918–20 i nordisk nybarokk (ark. Fin Rahn); tilbygg 1960 (ark. F. S. Platou A/S), utvidet med ombygde lokaler i Rosenkrantz' gate 3 og nybygg på sju etasjer i bakgården 1998–2000 (ark. Derlick Arkitekter as). Hotellet ble etablert 1916 av tidligere hovmester på Grand Hotel, dansken Waldemar Jensen, med støtte fra Schous Bryggeri, og i midten av 1970-årene overtatt av Olav Thon. Hotellet var i mange år kjent for sin elegante restaurant, Den Mauriske hall, som gikk tapt ved ombygging i 1977.

Som de fleste andre større hoteller var det under krigen rekvirert et betydelig antall gjesteværelser for tyskere her. Andre gjestebesøk gikk ned på grunn av de strenge restriksjonene på innenlands- og utenlandsreiser. Restaurantens meny var preget av krigstidens vareknapphet, men hotellets orkester spilte til dans i Den Mauriske hall. I tillegg til vanlige selskaper var det også arrangementer som foredrag i regi av Norsk-Tyske selskap, kammermusikkaftener arrangert av Deutsche Akademie i Oslo og Velkomsttilstelning for det annet politikorps’ hjemkomst fra Østfronten i mai 1944 med utdelding av frontkjempermerker og taler av ministrene Lie, Riisnæs og Fuglesang. Sommeren 1945 bodde allierte militære her.

Ved utvidelsen av hotellet i naboeiendommen Rosenkrantz' gate 3 1999 økte antall værelser fra 141 til 247 og 6 store suiter, og kurs- og bankettarealet med 1200 m2 i tillegg til ny kafé og nytt velværesenter.