Forskjell mellom versjoner av «Korpehaugen»

 
Linje 1: Linje 1:
'''Korpehaugen''', tidligere navn på [[Stensparken]], ved øvre del av [[Pilestredet]], sammen med [[Sankt Hanshaugen]] de eneste større gjenværende grunnarealer av [[Bymarken]]. Til Korpehaugen flyttet «nattmannen» i 1825, sammen med renovasjonsvirksomheten, og Korpehaugen ble også kalt «Nattmannshaugen». Nattmannen eller rakkeren  var bøddelens hjelper, og hadde vanligvis også ansvaret for å tømme latriner, begrave åtsler og slakte hester.
+
'''Korpehaugen''', tidligere navn på [[Stensparken]] ved øvre del av [[Pilestredet]], sammen med [[Sankt Hanshaugen]] de eneste større gjenværende grunnarealer av [[Bymarken]].  
 +
 
 +
Til Korpehaugen flyttet «nattmannen» i 1825, sammen med renovasjonsvirksomheten, og Korpehaugen ble også kalt «Nattmannshaugen». Nattmannen eller rakkeren  var bøddelens hjelper, og hadde vanligvis også ansvaret for å tømme latriner, begrave åtsler og slakte hester.
 
[[Kategori:Parker]]
 
[[Kategori:Parker]]
 +
[[Kategori:Bydel St. Hanshaugen]]

Nåværende revisjon fra 9. jul. 2019 kl. 20:11

Korpehaugen, tidligere navn på Stensparken ved øvre del av Pilestredet, sammen med Sankt Hanshaugen de eneste større gjenværende grunnarealer av Bymarken.

Til Korpehaugen flyttet «nattmannen» i 1825, sammen med renovasjonsvirksomheten, og Korpehaugen ble også kalt «Nattmannshaugen». Nattmannen eller rakkeren var bøddelens hjelper, og hadde vanligvis også ansvaret for å tømme latriner, begrave åtsler og slakte hester.