Norges Hindu Kultursenter

Denne artikkelen omtaler et sted

Åpne i Oslo Bykart

Norges Hindu Kultursenter, Sivasubramanyar Alayam, organisasjon stiftet 1998, består hovedsakelig av tamilske innvandrere, men også medlemmer fra Sør-India. Senteret har 2400 medlemmer (2018) og holder til i et næringsbygg i Martin Strandlis vei 10. Kultursenteret flyttet til Karen Platous vei 4 27. januar 2023.

Hindutempelet, som ligger i 2. etasje i Martin Strandlis vei, inneholder innviede gudestatuer, en hinduprest er ansatt og forholdene er lagt til rette slik at man kan møtes til Puja (hinduistisk rite). Tempelet er et viktig samlingssted ved høytider og religiøse festdager. Et annet hindutempel, der de fleste indere går, ligger på Slemmestad i Asker.

Det bygges nytt tempel, Oslos første ordentlige hindutempel, Murugan temple, i Karen Platous veiRommen (ark. Frithof Wiese og Peter Hamilton i ATP arkitekter); beregnet innviet juni 2023. Det har en grunnflate 950 m2 og to etasjer, i alt 1600 m2. Tårnet blir 18 m høyt. Det skal dekoreres inn- og utvendig av et firma fra Sør-India. Ved siden av selve tempelet er det planlagt eget vognhus for vogner som skal brukes i religiøse seremonier.