Varg, Idrettslaget

(Omdirigert fra Varg)

Varg, Idrettslaget, stiftet 1. mai 1923 som Arbeidernes Idrettslag, fra 1932 Arbeideridrettslaget Varg. Klubben som var tilsluttet Arbeidernes Idrettsforbund, tok ved sammenslåingen av idrettsbevegelsene i 1945 det nåværende navnet. Varg er særlig kjent som svømmeklubb, der den er en av Norges ledende. Blant kjente utøvere er Erik Haugen, Katrine Bomstad, Tom Eilert Karlsen, Jarl Inge Melberg og Anne-Mari Gulbrandsen.

Opprinnelig drev klubben med friidrett, senere også bryting og boksing, og klubben var med på stiftelsen av Arbeidernes Idrettsforbund i 1924. Svømming kom på programmet i 1926, og i 1927 ble friidretten overført til den nystartede klubben Ørn (Oslo-Ørn). Klubben var en pioner innen kvinneidrett, med egen kvinnegruppe i friidrett fra 1926 og kvinnegruppe i svømming fra 1931.

Som svømmeklubb har den vært en av Norges ledende, og den var også viktig i arbeidet for å få bygd det første innendørs 50 m svømmebasseng i Norge, Tøyenbadet. IL Varg driver også svømmeopplæring og instruksjon.

Klubben ble stiftet på Dælenenga idrettsplass, men trener nå i Furuset svømmehall og på Norges Idrettshøgskole. Varg dannet i 2005, sammen med Oslo Idrettslag og Speed, eliteklubben Team Oslo.

Det var tidligere også en annen idrettsklubb i Oslo med navnet Sportsklubben Varg.