Vestheim

Vestheim, Idrettsforeningen, tidligere idrettslag, stiftet 1927. Klubben som startet som en kameratklubb, utgikk fra miljøet på Vestheim skole, initiativtakere var gymnastikklærer Yngvar Bryn og skoleeleven Arne Wiik. Mens elever ved skolen på begynnelsen av 1900-tallet var opptatt av fotball og var av de første medlemmene i Ready og Trygg, var det i 1920-årene friidrett som var mest populært blant elvene. Friidrett ble da også klubbens hovedidrettsgren med gode utøvere som Rolf Schønheyder, Erling Seeberg, Sverre Øverby og Erik Stai. Men klubben hadde også ski, orientering og håndball på programmet. Klubbens skigenser var mørkeblå med lyseblå og hvit tverrstripe over brystet og ryggen.

Klubben arrangerte guttefriidrettsstevnet Vestheim-lekene fra 1950-årene av og frem til 1972, til å begynne med på Jordal, senere vekselvis på Bislett og Frogner stadion.

Vestheim ble i 1973 slått sammen med Idrettsforeningen Kamp, som også holdt til i Frogner-Majorstuen-strøket, til den nye klubben Kamp/Vestheim.