Forskjell mellom versjoner av «Annen Etage»
Linje 1: | Linje 1: | ||
− | '''Annen Etage''', [[Theatercaféen|Theatercafeens]] annen etasje, [[Continental|Hotel Continentals]] restaurant, den første i Norge som oppnådde å få en stjerne i den velrenommerte restaurantguiden Guide Michelin ( | + | '''Annen Etage''', [[Theatercaféen|Theatercafeens]] annen etasje, [[Continental|Hotel Continentals]] restaurant, den første i Norge som oppnådde å få en stjerne i den velrenommerte restaurantguiden Guide Michelin 1984–86 (se oversikt over Michelin-stjerner [[Restauranter og kafeer.|her]]); i alle år en av Oslos mest stilfulle og eksklusive gourmetrestauranter. |
+ | |||
+ | Restauranten ble åpnet sammen med hotellet desember 1900. Forfatteren Sigurd Hoel var en av dem som satte pris på og berømmet restaurantens atmosfære og betjeningens dyktighet og – «hvis situasjonen var sånn» – diskresjon. Det er på det rene at det var denne han siktet til i følgende avsnitt i Fjorten dager før frostnettene: «Kelneren ga rolige, forsiktige råd. Flinke folk, kelnerne her – folk som kunne sitt fag, det ga trygghet (...). En sånn restaurant var et meget sivilisert sted. Og en sånn kelner, som kunne anbefale en rett uten å laste de andre, som kunne la en forstå nesten uten et ord at en burde ta en litt billigere vin, fordi den faktisk var bedre enn den dyrere – og som kjente en igjen, hvis det var det hyggeligste, men aldri hadde sett en før, hvis situasjonen var sånn – en sånn kelner var en av sivilisasjonens aller største goder.» | ||
Annen Etage har aldri vært en danserestaurant. «Fru Boman-Hansens gjester skal slippe at faa støv fra dansende føtter hvirvlet op i maden», skrev Oscar Pedersen i Vore Dages Kristiania 1924. | Annen Etage har aldri vært en danserestaurant. «Fru Boman-Hansens gjester skal slippe at faa støv fra dansende føtter hvirvlet op i maden», skrev Oscar Pedersen i Vore Dages Kristiania 1924. |
Revisjonen fra 12. nov. 2018 kl. 20:09
Annen Etage, Theatercafeens annen etasje, Hotel Continentals restaurant, den første i Norge som oppnådde å få en stjerne i den velrenommerte restaurantguiden Guide Michelin 1984–86 (se oversikt over Michelin-stjerner her); i alle år en av Oslos mest stilfulle og eksklusive gourmetrestauranter.
Restauranten ble åpnet sammen med hotellet desember 1900. Forfatteren Sigurd Hoel var en av dem som satte pris på og berømmet restaurantens atmosfære og betjeningens dyktighet og – «hvis situasjonen var sånn» – diskresjon. Det er på det rene at det var denne han siktet til i følgende avsnitt i Fjorten dager før frostnettene: «Kelneren ga rolige, forsiktige råd. Flinke folk, kelnerne her – folk som kunne sitt fag, det ga trygghet (...). En sånn restaurant var et meget sivilisert sted. Og en sånn kelner, som kunne anbefale en rett uten å laste de andre, som kunne la en forstå nesten uten et ord at en burde ta en litt billigere vin, fordi den faktisk var bedre enn den dyrere – og som kjente en igjen, hvis det var det hyggeligste, men aldri hadde sett en før, hvis situasjonen var sånn – en sånn kelner var en av sivilisasjonens aller største goder.»
Annen Etage har aldri vært en danserestaurant. «Fru Boman-Hansens gjester skal slippe at faa støv fra dansende føtter hvirvlet op i maden», skrev Oscar Pedersen i Vore Dages Kristiania 1924.
Fra 2007 heter restauranten Eik Annen Etage.