Forskjell mellom versjoner av «Dietrichsons Chokolade- og Mineralvandfabrik»

(Ny side: '''Dietrichsons Chokolade- og Mineralvandfabrik, f'''abrikk etablert av cand. pharm. Paul Wilhelm Dietrichson (1851–1911) i slutten av 1870-årene, først som ''Actie-Mineralvandfabrik…)
 
 
(3 mellomliggende revisjoner av samme bruker vises ikke)
Linje 1: Linje 1:
'''Dietrichsons Chokolade- og Mineralvandfabrik, f'''abrikk etablert av cand. pharm. Paul Wilhelm Dietrichson (1851–1911) i slutten av 1870-årene, først som ''Actie-Mineralvandfabriken'' i [[Jernbanegata]] 6. I løpet av 1880-årene fikk han opprettet en toetasjes teknisk fabrikk i [[Thorvald Meyers gate]] 72, som i tillegg til mineralvannfabrikken også inneholdt en dampdrevet sjokoladefabrikk. Fabrikken produserte forskjellige typer sjokolade, men var mest kjent for sin maltsjokolade. I 1891 ble fabrikken solgt og videreført som ''Dietrichsons Eftflgr. Chocolade-Marzipan & Confectfabrik'' og ''Aktie-Mineralvandfabriken.'' I 1893 ble fabrikken igjen solgt, og nå drevet videre som ''Chokoladefabriken Mimer.'' I 1897 ble den også solgt, denne gang til R. E. Ottesen, som drev sin egen sjokoladefabrikkfabrikk i nabobygningen (nr. 74). Etter hans konkurs i forbindelse med Kristiania-krakket var det en skoreparasjonsfabrikk i bygningen, før enda en sjokoladefabrikk, ''Kyrre Chokoladefabrik'', var her til 1908, da den også ble solgt. Etter noen år ble begge de to gamle sjokoladefabrikkene revet, og [[Herkules Confektionsfabrikker|Herkules Confektionsfabrikkers]] store fabrikkbygning ble reist på tomten.
+
'''Dietrichsons Chokolade- og Mineralvandfabrik, f'''abrikk etablert av cand. pharm. Paul Wilhelm Dietrichson (1851–1911) i slutten av 1870-årene, først som ''Actie-Mineralvandfabriken'' i [[Jernbanegata]] 6. I løpet av 1880-årene fikk han opprettet en toetasjes teknisk fabrikk i [[Thorvald Meyers gate]] 72, som i tillegg til mineralvannfabrikken også inneholdt en dampdrevet sjokoladefabrikk. Fabrikken produserte forskjellige typer sjokolade, men var mest kjent for sin maltsjokolade. I 1891 ble fabrikken solgt og videreført som ''Dietrichsons Eftflgr. Chocolade-Marzipan & Confectfabrik'' og ''Aktie-Mineralvandfabriken.'' I 1893 ble fabrikken igjen solgt, og nå drevet videre som ''Chokoladefabriken Mimer.'' I 1897 ble den atter en gang solgt, denne gang til R. E. Ottesen, en av grunnleggerne av [[Brødrene Ottesens Chokolade & Bonbonfabrik|Brødrene Ottesens Chokolade & Bonbonfabri]]<nowiki/>k, som drev sin egen sjokoladefabrikkfabrikk i nabobygningen (nr. 74). Etter hans konkurs i forbindelse med Kristiania-krakket var det en skoreparasjonsfabrikk i bygningen, før enda en sjokoladefabrikk, ''Kyrre Chokoladefabrik'', var her til 1908, da den også ble solgt. Etter noen år ble begge de to gamle sjokoladefabrikkbygningene med hver sin høye fabrikkpipe revet, og [[Herkules Confektionsfabrikker|Herkules Confektionsfabrikkers]] store fabrikkbygning ble reist på tomten.
 
[[Kategori:Nærings- og nytelsesmiddelindustri]]
 
[[Kategori:Nærings- og nytelsesmiddelindustri]]

Nåværende revisjon fra 2. mar. 2019 kl. 12:58

Dietrichsons Chokolade- og Mineralvandfabrik, fabrikk etablert av cand. pharm. Paul Wilhelm Dietrichson (1851–1911) i slutten av 1870-årene, først som Actie-Mineralvandfabriken i Jernbanegata 6. I løpet av 1880-årene fikk han opprettet en toetasjes teknisk fabrikk i Thorvald Meyers gate 72, som i tillegg til mineralvannfabrikken også inneholdt en dampdrevet sjokoladefabrikk. Fabrikken produserte forskjellige typer sjokolade, men var mest kjent for sin maltsjokolade. I 1891 ble fabrikken solgt og videreført som Dietrichsons Eftflgr. Chocolade-Marzipan & Confectfabrik og Aktie-Mineralvandfabriken. I 1893 ble fabrikken igjen solgt, og nå drevet videre som Chokoladefabriken Mimer. I 1897 ble den atter en gang solgt, denne gang til R. E. Ottesen, en av grunnleggerne av Brødrene Ottesens Chokolade & Bonbonfabrik, som nå drev sin egen sjokoladefabrikkfabrikk i nabobygningen (nr. 74). Etter hans konkurs i forbindelse med Kristiania-krakket var det en skoreparasjonsfabrikk i bygningen, før enda en sjokoladefabrikk, Kyrre Chokoladefabrik, var her til 1908, da den også ble solgt. Etter noen år ble begge de to gamle sjokoladefabrikkbygningene med hver sin høye fabrikkpipe revet, og Herkules Confektionsfabrikkers store fabrikkbygning ble reist på tomten.