Forskjell mellom versjoner av «Bjørnsjøelva»

Denne artikkelen omtaler et sted

Åpne i Oslo bykart
 
Linje 1: Linje 1:
'''Bjørnsjøelv'''a, hovedløpet i vestre del av [[Nordmarksvassdraget]], mellom [[Bjørnsjøen]] (337 moh) og [[Skjærsjøen]] (258 moh). Peter Chr. Asbjørnsen karakteriserte elven som en «vild, fjerdinglang kløft».
+
'''Bjørnsjøelva''', hovedløpet i vestre del av [[Nordmarksvassdraget]], mellom [[Bjørnsjøen]] (337 moh) og [[Skjærsjøen]] (258 moh). Peter Chr. Asbjørnsen karakteriserte elven som en «vild, fjerdinglang kløft».
  
''Bjørnsjøhelvete.'' Elven går på strekningen stedvis i en dypt nedskåret kløft; den er særlig dyp i den midtre delen som er kalt «Helvete »eller «Bjørnsjøhelvete», 305 moh, omtrent midtveis mellom Bjørnsjøen og Skjærsjøen. I tidligere tider hadde tømmerfløterne store problemer med tømmer som satte seg fast her, noe som gav opphav til navnet. Blåmerket sti går langs østsiden av elven.  
+
Elven går på strekningen stedvis i en dypt nedskåret kløft; den er særlig dyp i den midtre delen som er kalt «Helvete» eller «[[Bjørnsjøhelvete]]», 305 moh, omtrent midtveis mellom Bjørnsjøen og Skjærsjøen. I tidligere tider hadde tømmerfløterne store problemer med tømmer som satte seg fast her, noe som gav opphav til navnet. Blåmerket sti går langs østsiden av elven.
  
 
[[Kategori:Elver og bekker]]
 
[[Kategori:Elver og bekker]]

Nåværende revisjon fra 29. nov. 2020 kl. 14:07

Bjørnsjøelva, hovedløpet i vestre del av Nordmarksvassdraget, mellom Bjørnsjøen (337 moh) og Skjærsjøen (258 moh). Peter Chr. Asbjørnsen karakteriserte elven som en «vild, fjerdinglang kløft».

Elven går på strekningen stedvis i en dypt nedskåret kløft; den er særlig dyp i den midtre delen som er kalt «Helvete» eller «Bjørnsjøhelvete», 305 moh, omtrent midtveis mellom Bjørnsjøen og Skjærsjøen. I tidligere tider hadde tømmerfløterne store problemer med tømmer som satte seg fast her, noe som gav opphav til navnet. Blåmerket sti går langs østsiden av elven.