Forskjell mellom versjoner av «Sim. Solberg»
(5 mellomliggende revisjoner av en annen bruker er ikke vist) | |||
Linje 1: | Linje 1: | ||
− | '''Sim. Solberg''', | + | '''Sim. Solberg''', tidligere bakeri og konditorfirma grunnlagt i 1900 som ''Brødrene Solberg'' av bakermester Simon Solberg (1875–1952) og hans bror Ludvig R. Solberg (1876–1949). Bakeriet og hovedutsalget lå i [[Hegdehaugsveien]] 24 1900–67. I 1917 overtok Simon Solberg som eneinnehaver, idet hans bror Ludvig R. Solberg gikk ut og startet sitt eget firma [[Ludv. R. Solberg]] ''bakeri og konditori''. I 1919 kjøpte Simon Solberg gården hvor de til da hadde leid lokaler. Han gikk så i gang med moderniseringer og utvidelser, bl.a. utvidet han serveringslokalet til det dobbelte av hva det hadde vært. Firmaets spesialiteter var ''fragilité''-kaker (en type kaker som bestod av mandelbunner med mokkasmørkrem pyntet med florsukker), sitronruller, fløteringer, et patentert grovbrød og sunnhetsbrød. |
+ | |||
+ | I 1933 overtok Solberg nabogården nr. 26. I 1950-årene hadde bakeriet meget moderne utstyr, som tre tredoble elektriske bakerovner og en oljefyrt ovn. Firmaet hadde da ca. 50 ansatte og 6 varebiler. Den høye bakerovnspipa er fremdeles bevart. Firmaet hadde filialer i [[Brugata]] 4, [[Bygdøy allé]] 61, [[Tidemands gate]] 43, [[Kunstnernes Hus|Kunstnernes hus]], [[Wergelandsveien]] 17/19, [[Colbjørnsens gate]] 12, [[Ullevålsveien]] 12 og ''Solli Conditori'' i [[Drammensveien]] 26b. Ved grunnleggerens død overtok enken, Guri Solberg som eier, mens sønnen Knut ble daglig leder. I 1960-årene ble firmaet opptatt i ''Grünerløkkens Aktiebakeri.'' | ||
[[Kategori:Nærings- og nytelsesmiddelindustri]] | [[Kategori:Nærings- og nytelsesmiddelindustri]] | ||
[[Kategori:Restauranter/kafeer]] | [[Kategori:Restauranter/kafeer]] | ||
+ | [[Kategori:Bydel Frogner]] |
Nåværende revisjon fra 3. des. 2020 kl. 14:08
Sim. Solberg, tidligere bakeri og konditorfirma grunnlagt i 1900 som Brødrene Solberg av bakermester Simon Solberg (1875–1952) og hans bror Ludvig R. Solberg (1876–1949). Bakeriet og hovedutsalget lå i Hegdehaugsveien 24 1900–67. I 1917 overtok Simon Solberg som eneinnehaver, idet hans bror Ludvig R. Solberg gikk ut og startet sitt eget firma Ludv. R. Solberg bakeri og konditori. I 1919 kjøpte Simon Solberg gården hvor de til da hadde leid lokaler. Han gikk så i gang med moderniseringer og utvidelser, bl.a. utvidet han serveringslokalet til det dobbelte av hva det hadde vært. Firmaets spesialiteter var fragilité-kaker (en type kaker som bestod av mandelbunner med mokkasmørkrem pyntet med florsukker), sitronruller, fløteringer, et patentert grovbrød og sunnhetsbrød.
I 1933 overtok Solberg nabogården nr. 26. I 1950-årene hadde bakeriet meget moderne utstyr, som tre tredoble elektriske bakerovner og en oljefyrt ovn. Firmaet hadde da ca. 50 ansatte og 6 varebiler. Den høye bakerovnspipa er fremdeles bevart. Firmaet hadde filialer i Brugata 4, Bygdøy allé 61, Tidemands gate 43, Kunstnernes hus, Wergelandsveien 17/19, Colbjørnsens gate 12, Ullevålsveien 12 og Solli Conditori i Drammensveien 26b. Ved grunnleggerens død overtok enken, Guri Solberg som eier, mens sønnen Knut ble daglig leder. I 1960-årene ble firmaet opptatt i Grünerløkkens Aktiebakeri.