Forskjell mellom versjoner av «Ludv. R. Solberg»

 
(3 mellomliggende revisjoner av en annen bruker er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
'''Ludv. R. Solberg''', ''bakeri og konditori,'' tidligere bakeri- og konditoribedrift, grunnlagt 1917 av Ludvig Rudolf Solberg (1876–1949) i [[Industrigata]] 40. Han hadde fra 1900 vært medinnehaver av bakeibedriftene Brødrene Solberg, som fra nå av ble ledet av hans bror Simon Solberg og kalt [[Sim. Solberg]]. I Industriata 40 lå det opprinnelig en treetasjes gård fra 1800-tallet, hvor ''M. Frebergs bakeri og konditori'' holdt til, dette ble overtatt av Solberg. Men gården var påført skader i forbindelse med [[Holmenkolbanen A/S|Holmenkolbanens]] tunnelarbeider, og da en ny regulering forutsatte utvidelse av [[Bogstadveien]] til 25 m, ble den gamle gården revet, og Solberg fikk i 1934 oppført den åtteetasjes gården, hvor han fikk innredet et moderne baker i den gamle sidebygningenn  og med utsalg ved hjørnet av Bogstadveien. Bakeriet hadde et bruttoareal på 300 med brødbakeri, finbakeri og konditori hadde hver sin etasje med egne ovner, de fleste vannrørsovnermed kullfyring, kun én var elektrisk.I 1930-årene hadde bedriften fire filialer: i [[Fredensborgveien]] 21, i [[Balders gate]] 12 (ved hjørnet av [[Frognerveien]]), i [[Colbjørnsens gate]] 12 og i [[Teatergata]] 16. Bedriften hadde 35 ansatte, 28 i bakeriet, hovedforretningen og på kontoret og 7 i filialene.
+
'''Ludv. R. Solberg''' ''bakeri og konditori,'' en tidligere bakeri- og konditoribedrift, grunnlagt 1917 av Ludvig Rudolf Solberg (1876–1949) i [[Industrigata]] 40. Han hadde fra 1900 vært medinnehaver av bakeribedriften ''Brødrene Solberg'', som fra nå av ble ledet av hans bror Simon Solberg og kalt [[Sim. Solberg]]. I Industrigata 40 lå det opprinnelig en treetasjes gård fra 1800-tallet, hvor ''M. Frebergs bakeri og konditori'' hadde holdt til, dette ble overtatt av Solberg. Men gården var påført setningsskader i forbindelse med [[Holmenkolbanen A/S|Holmenkolbanens]] tunnelarbeider, og da en ny regulering forutsatte utvidelse av [[Bogstadveien]] til 25 m, ble den gamle gården revet, og Solberg fikk i begynnelsen av 1930-årene oppført en åtte etasjes gård, hvor han fikk innredet et moderne bakeri i den gamle sidebygningen og med utsalg ved hjørnet av Bogstadveien. Bakeriet hadde et bruttoareal på 300 m<sup>2</sup> med brødbakeri, finbakeri og konditori i hver sin etasje med egne ovner, de fleste vannrørsovner med kullfyring, kun én var elektrisk. I 1930-årene hadde bedriften fire filialer: i [[Fredensborgveien]] 21, i [[Balders gate]] 12 ved hjørnet av [[Frognerveien]], i [[Colbjørnsens gate]] 12 og i [[Teatergata]] 16. Bedriften hadde 35 ansatte, 28 i bakeriet, hovedforretningen og på kontoret og 7 i filialene. Etter Solbergs død var det i mange år et [[Møllhausen]]-utsalg i Industrigata 40, nå en stor [[Dressmann]]-butikk.
 
[[Kategori:Nærings- og nytelsesmiddelindustri]]
 
[[Kategori:Nærings- og nytelsesmiddelindustri]]
 
[[Kategori:Restauranter/kafeer]]
 
[[Kategori:Restauranter/kafeer]]
 +
[[Kategori:Bydel Frogner]]

Nåværende revisjon fra 3. des. 2020 kl. 14:11

Ludv. R. Solberg bakeri og konditori, en tidligere bakeri- og konditoribedrift, grunnlagt 1917 av Ludvig Rudolf Solberg (1876–1949) i Industrigata 40. Han hadde fra 1900 vært medinnehaver av bakeribedriften Brødrene Solberg, som fra nå av ble ledet av hans bror Simon Solberg og kalt Sim. Solberg. I Industrigata 40 lå det opprinnelig en treetasjes gård fra 1800-tallet, hvor M. Frebergs bakeri og konditori hadde holdt til, dette ble overtatt av Solberg. Men gården var påført setningsskader i forbindelse med Holmenkolbanens tunnelarbeider, og da en ny regulering forutsatte utvidelse av Bogstadveien til 25 m, ble den gamle gården revet, og Solberg fikk i begynnelsen av 1930-årene oppført en åtte etasjes gård, hvor han fikk innredet et moderne bakeri i den gamle sidebygningen og med utsalg ved hjørnet av Bogstadveien. Bakeriet hadde et bruttoareal på 300 m2 med brødbakeri, finbakeri og konditori i hver sin etasje med egne ovner, de fleste vannrørsovner med kullfyring, kun én var elektrisk. I 1930-årene hadde bedriften fire filialer: i Fredensborgveien 21, i Balders gate 12 ved hjørnet av Frognerveien, i Colbjørnsens gate 12 og i Teatergata 16. Bedriften hadde 35 ansatte, 28 i bakeriet, hovedforretningen og på kontoret og 7 i filialene. Etter Solbergs død var det i mange år et Møllhausen-utsalg i Industrigata 40, nå en stor Dressmann-butikk.