Forskjell mellom versjoner av «Blåsen»

Denne artikkelen omtaler et sted

Åpne i Oslo bykart
(bilde)
 
(5 mellomliggende revisjoner av 3 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
'''Blåsen''', øverste del av [[Stensparken]], mellom [[Pilestredet]] og [[Stensgata]], en ikke parkmessig behandlet fjellknaus med fin utsikt 80 m o.h. Et trigonometrisk punkt satt opp på toppen i midten av 1880-årene. Under Blåsen og resten av Stensparken er det tilfluktsrom anlagt 1961–62.
+
[[Fil:Blåsen med steinen som markerer det trigonometriske punktet.jpg|miniatyr|600pk|''Blåsen med steinen som markerer det trigonometriske punktet. - Foto: Helge Høifødt'']]
 +
 
 +
'''Blåsen''', øverste del av [[Stensparken]], mellom [[Pilestredet]] og [[Stensgata]], en ikke parkmessig behandlet fjellknaus med fin utsikt 80 moh. Et trigonometrisk punkt ble satt opp på toppen i midten av 1880-årene. Under Blåsen og resten av Stensparken er det tilfluktsrom anlagt 1961–62. I vestskråningen mot Pilestredet, en kalkrik, tørr gressbakke, har kommunen lagt til rette for etablering av en blomstereng med et stort og sjeldent mangfold. Friluftservering på nedsiden av knausen.
 
[[Kategori:Parker]]
 
[[Kategori:Parker]]
 
[[Kategori:Høyder og åser]]
 
[[Kategori:Høyder og åser]]
 +
{{#coordinates:primary|59.930566|10.730686|type:landmark_region:NO|name=Oslo}}

Nåværende revisjon fra 26. sep. 2020 kl. 10:46

Blåsen med steinen som markerer det trigonometriske punktet. - Foto: Helge Høifødt

Blåsen, øverste del av Stensparken, mellom Pilestredet og Stensgata, en ikke parkmessig behandlet fjellknaus med fin utsikt 80 moh. Et trigonometrisk punkt ble satt opp på toppen i midten av 1880-årene. Under Blåsen og resten av Stensparken er det tilfluktsrom anlagt 1961–62. I vestskråningen mot Pilestredet, en kalkrik, tørr gressbakke, har kommunen lagt til rette for etablering av en blomstereng med et stort og sjeldent mangfold. Friluftservering på nedsiden av knausen.