Forskjell mellom versjoner av «Kristparken»

Denne artikkelen omtaler et sted

Åpne i Oslo bykart
(Kristparken)
 
(Navnet ''Hammersborg lekepark'')
Linje 1: Linje 1:
'''Kristparken''', bydel [[St. Hanshaugen (bydel)|St. Hanshaugen]], er en 7 dekar stor park på [[Hammersborg (strøk)|Hammersborg]], som ligger i skrånende terreng fra [[Grubbegata]] ned til [[Møllergata]]. Mellom parken og [[Hammersborg Torg|Hammersborg torg]] i syd ligger OBOS-byggene, i nord grenser parken til leiegårder langs [[Wilses gate]]. [[Deichmans gate]] munner ut i parken, som inneholder ballplass, lekeplass og paviljong. Navn fra [[Christ kirkegård]], anlagt 1654. Parken ligger på den delen av kirkegården som ble nedlagt i 1924 og åpnet som park etter fredningstidens utløp i 1964.
+
'''Kristparken''', bydel [[St. Hanshaugen (bydel)|St. Hanshaugen]], er en 7 dekar stor park på [[Hammersborg (strøk)|Hammersborg]], som ligger i skrånende terreng fra [[Grubbegata]] ned til [[Møllergata]]. Mellom parken og [[Hammersborg Torg|Hammersborg torg]] i syd ligger OBOS-byggene, i nord grenser parken til leiegårder langs [[Wilses gate]]. [[Deichmans gate]] munner ut i parken, som inneholder ballplass, lekeplass og paviljong. Navn fra [[Christ kirkegård]], anlagt 1654. Parken ligger på den delen av kirkegården som ble nedlagt i 1924 og åpnet som park etter fredningstidens utløp i 1964. Navnet ''Hammersborg lekepark'' har også vært i bruk.  
 
[[Kategori:Bydel St. Hanshaugen]]
 
[[Kategori:Bydel St. Hanshaugen]]
 
[[Kategori:Parker]]
 
[[Kategori:Parker]]

Revisjonen fra 6. jan. 2019 kl. 17:59

Kristparken, bydel St. Hanshaugen, er en 7 dekar stor park på Hammersborg, som ligger i skrånende terreng fra Grubbegata ned til Møllergata. Mellom parken og Hammersborg torg i syd ligger OBOS-byggene, i nord grenser parken til leiegårder langs Wilses gate. Deichmans gate munner ut i parken, som inneholder ballplass, lekeplass og paviljong. Navn fra Christ kirkegård, anlagt 1654. Parken ligger på den delen av kirkegården som ble nedlagt i 1924 og åpnet som park etter fredningstidens utløp i 1964. Navnet Hammersborg lekepark har også vært i bruk.