Forskjell mellom versjoner av «St. Halvards Bryggeri»

Linje 1: Linje 1:
'''St. Halvards Bryggeri''', bryggeri etablert i 1877 i [[Pilestredet]] 75b som aksjeselskapet ''Nora Bryggeri'' med Salve Olsen (1830–96), tidligere ansatt i [[Egers Bryggeri]], som disponent. Han ble etter hvert etterfulgt av Ole Fredrichsen, som ved sin død i 1893 hadde sikret seg alle aksjene, og da var bryggeriets eneeier. Bryggeriet var anlagt for å produsere overgjæret søttøl, gjerne kalt «Nora-øl», men det varte ikke lenge før man også begynte å brygge bayerøl. I 1896 ble selskapet omdannet til et nytt aksjeselskap under navnet ''Rosenborg Bryggeri''. i 1905 ble det igjen omorganisert til et nytt aksjeselskap, denne gang under det navnet det fortsatte å ha. Mineralvannfabrikken ble nå betydelig utvidet, men allerede i 1912 var den for liten, slik at en helt ny mineralvannfabrikk ble anlagt.
+
'''St. Halvards Bryggeri''', bryggeri etablert i 1877 i [[Pilestredet]] 75b som aksjeselskapet ''Nora Bryggeri'' med Salve Olsen (1830–96), tidligere ansatt i [[Egers Bryggeri]], som disponent. Han ble etter hvert etterfulgt av Ole Fredrichsen, som ved sin død i 1893 hadde sikret seg alle aksjene, og da var bryggeriets eneeier. Bryggeriet var anlagt for å produsere overgjæret søttøl, gjerne kalt «Nora-øl», men det varte ikke lenge før man også begynte å brygge bayerøl. I 1896 ble selskapet omdannet til et nytt aksjeselskap under navnet ''Rosenborg Bryggeri''. i 1905 ble det atter omorganisert til et nytt aksjeselskap, denne gang under det navnet det hadde frem til det ble nedlagt. Mineralvannfabrikken ble nå betydelig utvidet, men allerede i 1912 var den for liten, slik at en helt ny mineralvannfabrikk ble anlagt.
  
I 1918 flyttet fabrikken, som da var overtatt av [[Frydenlunds Bryggeri|Frydenlund]], [[Schous Bryggeri|Schous]] og [[Ringnes Bryggeri|Ringnes]], til [[Maridalsveien]] 3, det nedlagte [[Christiania Bryggeri]], og [[Nora Fabrikker|Nora Fabrikker A/S]] ble her etablert med mineralvann som hovedprodukt.
+
I 1918 flyttet fabrikken, som da var overtatt av de te bryggeriene [[Frydenlunds Bryggeri|Frydenlund]], [[Schous Bryggeri|Schous]] og [[Ringnes Bryggeri|Ringnes]], til [[Maridalsveien]] 3, det nedlagte [[Christiania Bryggeri]], og [[Nora Fabrikker|Nora Fabrikker A/S]] ble her etablert med mineralvann som hovedprodukt.
 
[[Kategori:Bryggerier]]
 
[[Kategori:Bryggerier]]

Revisjonen fra 20. feb. 2019 kl. 19:06

St. Halvards Bryggeri, bryggeri etablert i 1877 i Pilestredet 75b som aksjeselskapet Nora Bryggeri med Salve Olsen (1830–96), tidligere ansatt i Egers Bryggeri, som disponent. Han ble etter hvert etterfulgt av Ole Fredrichsen, som ved sin død i 1893 hadde sikret seg alle aksjene, og da var bryggeriets eneeier. Bryggeriet var anlagt for å produsere overgjæret søttøl, gjerne kalt «Nora-øl», men det varte ikke lenge før man også begynte å brygge bayerøl. I 1896 ble selskapet omdannet til et nytt aksjeselskap under navnet Rosenborg Bryggeri. i 1905 ble det atter omorganisert til et nytt aksjeselskap, denne gang under det navnet det hadde frem til det ble nedlagt. Mineralvannfabrikken ble nå betydelig utvidet, men allerede i 1912 var den for liten, slik at en helt ny mineralvannfabrikk ble anlagt.

I 1918 flyttet fabrikken, som da var overtatt av de te bryggeriene Frydenlund, Schous og Ringnes, til Maridalsveien 3, det nedlagte Christiania Bryggeri, og Nora Fabrikker A/S ble her etablert med mineralvann som hovedprodukt.