Forskjell mellom versjoner av «Kneippbrødfabrikken»
Linje 1: | Linje 1: | ||
+ | [[Fil:Kneippbrødfabrikken.jpg|miniatyr|600x600pk|Smedgata 49, Oktober 2020 | ||
+ | Foto: Aslak Malmåsen | ||
+ | ]] | ||
'''Kneippbrødfabrikken AS''', tidligere bakeri etablert i 1910 i [[Smedgata]] 49 på [[Enerhaugen]] på initiativ av forlagsbokhandler Søren Mittet. Det opprinnelige formålet var å produsere såkalt ''kneippbrød'', et brød av sammalt mel etter tyskeren Sebastian Kneipps metode. [[Baker Hansen]] var det første bakeriet i Norge som produserte kneippbrød. I Oslo-området hadde Kneippbrødfabrikken flere hundre forhandlere som den forsynte med sine biler, i tillegg til kneippbrød også med sunne produkter som «Overlæge Borchgrevinks brød», kneipprundstykker, kavringer, skonrokker og vegetarbrød. | '''Kneippbrødfabrikken AS''', tidligere bakeri etablert i 1910 i [[Smedgata]] 49 på [[Enerhaugen]] på initiativ av forlagsbokhandler Søren Mittet. Det opprinnelige formålet var å produsere såkalt ''kneippbrød'', et brød av sammalt mel etter tyskeren Sebastian Kneipps metode. [[Baker Hansen]] var det første bakeriet i Norge som produserte kneippbrød. I Oslo-området hadde Kneippbrødfabrikken flere hundre forhandlere som den forsynte med sine biler, i tillegg til kneippbrød også med sunne produkter som «Overlæge Borchgrevinks brød», kneipprundstykker, kavringer, skonrokker og vegetarbrød. | ||
Aksjene ble i 1935 overtatt av Harald Fadum, fabrikkens direktør. Bakeriet var deretter et familieaksjeselskap med sønnen Gunnar Fadum og deretter Harald Fadum som daglig leder. I 1980-årene inngikk Kneippbrødfabrikken et produksjonssamarbeid med [[Kristiania Brødfabrik]]k. Den gamle toetasjes fabrikkbygningen ved hjørnet av [[Jens Bjelkes gate]] og den høye fabrikkpipen er fremdeles bevart. | Aksjene ble i 1935 overtatt av Harald Fadum, fabrikkens direktør. Bakeriet var deretter et familieaksjeselskap med sønnen Gunnar Fadum og deretter Harald Fadum som daglig leder. I 1980-årene inngikk Kneippbrødfabrikken et produksjonssamarbeid med [[Kristiania Brødfabrik]]k. Den gamle toetasjes fabrikkbygningen ved hjørnet av [[Jens Bjelkes gate]] og den høye fabrikkpipen er fremdeles bevart. | ||
[[Kategori:Nærings- og nytelsesmiddelindustri]] | [[Kategori:Nærings- og nytelsesmiddelindustri]] |
Revisjonen fra 24. nov. 2020 kl. 21:07
Kneippbrødfabrikken AS, tidligere bakeri etablert i 1910 i Smedgata 49 på Enerhaugen på initiativ av forlagsbokhandler Søren Mittet. Det opprinnelige formålet var å produsere såkalt kneippbrød, et brød av sammalt mel etter tyskeren Sebastian Kneipps metode. Baker Hansen var det første bakeriet i Norge som produserte kneippbrød. I Oslo-området hadde Kneippbrødfabrikken flere hundre forhandlere som den forsynte med sine biler, i tillegg til kneippbrød også med sunne produkter som «Overlæge Borchgrevinks brød», kneipprundstykker, kavringer, skonrokker og vegetarbrød.
Aksjene ble i 1935 overtatt av Harald Fadum, fabrikkens direktør. Bakeriet var deretter et familieaksjeselskap med sønnen Gunnar Fadum og deretter Harald Fadum som daglig leder. I 1980-årene inngikk Kneippbrødfabrikken et produksjonssamarbeid med Kristiania Brødfabrikk. Den gamle toetasjes fabrikkbygningen ved hjørnet av Jens Bjelkes gate og den høye fabrikkpipen er fremdeles bevart.