Forskjell mellom versjoner av «Sim. Solberg»

Linje 1: Linje 1:
'''Sim. Solberg''', Bakeri og konditorfirma grunnlagt av bakermester Simon Solberg (1875–1952) i 1900. Bakeriet og hovedutsalget lå i [[Hegdehaugsveien]] 24 1900–67. Den høye  bakerovnspipa er fremdeles bevart. Firmaet hadde filialer i Brugata 4, Bygdøy allé 61, Tidemands gate 43, Kunstnernes hus, Wergelandsveien 17/19, Colbjørnsens gate 12 og Ullevålsveien 12. Ved grunnleggerens død overtok enken, Guri Solberg som eier, men sønnen Knut ble daglig leder.
+
'''Sim. Solberg''', Bakeri og konditorfirma grunnlagt i 1900 som ''Brødrene Solberg'' av bakermester Simon Solberg (1875–1952). Bakeriet og hovedutsalget lå i [[Hegdehaugsveien]] 24 1900–67. I 1917 overtok Simon Solberg som eneinnehaver, og i 1919 kjøpte han gården hvor de til da hadde leid lokaler. Han gikk så i gang med moderniseringer og utvidelser, bl.a. utvidet han serveringslokalet til det dobbelte av hva det hadde vært. Firmaet spesialiteter var fraigilité-kaker (en type kaker som ikke lages mer; de bestod av mandelbunner med mokkasmørkrem pyntet med florsukker), sitronruller, fløteringer, et patentert grovbrød og sunnhetsbrød. I 1933 overtok Solberg nabogården nr. 26. I 1950-årene hadde bakeriet meget moderne utstyr, som tre tredoble elektriske bakerover og og en oljefyrt ovn. Firmaet hadde da ca. 50 ansatte og 6 varebiler.Den høye  bakerovnspipa er fremdeles bevart. Firmaet hadde filialer i [[Brugata]] 4, [[Bygdøy allé]] 61, [[Tidemands gate]] 43, [[Kunstnernes Hus|Kunstnernes hus]], [[Wergelandsveien]] 17/19, [[Colbjørnsens gate]] 12 og [[Ullevålsveien]] 12. Ved grunnleggerens død overtok enken, Guri Solberg som eier, men sønnen Knut ble daglig leder.  
 
[[Kategori:Nærings- og nytelsesmiddelindustri]]
 
[[Kategori:Nærings- og nytelsesmiddelindustri]]
 
[[Kategori:Restauranter/kafeer]]
 
[[Kategori:Restauranter/kafeer]]

Revisjonen fra 29. nov. 2020 kl. 18:29

Sim. Solberg, Bakeri og konditorfirma grunnlagt i 1900 som Brødrene Solberg av bakermester Simon Solberg (1875–1952). Bakeriet og hovedutsalget lå i Hegdehaugsveien 24 1900–67. I 1917 overtok Simon Solberg som eneinnehaver, og i 1919 kjøpte han gården hvor de til da hadde leid lokaler. Han gikk så i gang med moderniseringer og utvidelser, bl.a. utvidet han serveringslokalet til det dobbelte av hva det hadde vært. Firmaet spesialiteter var fraigilité-kaker (en type kaker som ikke lages mer; de bestod av mandelbunner med mokkasmørkrem pyntet med florsukker), sitronruller, fløteringer, et patentert grovbrød og sunnhetsbrød. I 1933 overtok Solberg nabogården nr. 26. I 1950-årene hadde bakeriet meget moderne utstyr, som tre tredoble elektriske bakerover og og en oljefyrt ovn. Firmaet hadde da ca. 50 ansatte og 6 varebiler.Den høye bakerovnspipa er fremdeles bevart. Firmaet hadde filialer i Brugata 4, Bygdøy allé 61, Tidemands gate 43, Kunstnernes hus, Wergelandsveien 17/19, Colbjørnsens gate 12 og Ullevålsveien 12. Ved grunnleggerens død overtok enken, Guri Solberg som eier, men sønnen Knut ble daglig leder.